21. srpna 2016 • 22:30

SOUHRN LOH Rio, 16. den: Dream Team má zlato, Češi vezou 10 medailí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští sportovci si z olympijských her v Riu de Janeiro odvezou rovných deset medailí! Poslední den soutěží získal stříbro biker Jaroslav Kulhavý, který podlehl jen největšímu favoritovi Nino Schurterovi ze Švýcarska. Podle očekávání získali poslední zlato z Ria basketbalisté USA, kteří ve finále smetli sebevědomé Srby 96:66. Při závěrečném ceremoniálu bude vlajkonošem české výpravy kajakář a dvojnásobný medailista Josef Dostál.



Aktualizovat stránku

23:00 Na olympiádě nás už teď čeká jen slavnostní závěrečný ceremoniál. Ten můžete sledovat ONLINE jednu hodinu po půlnoci ZDE »

22:35 Česká republika skončila na OH v Riu de Janeiro s bilancí jednoho zlata, dvou stříber a sedmi bronzů na 43. místě v pořadí zemí podle hodnoty medailí. Kompletní medailové pořadí najdete ZDE »

22:30 Basketbalisté USA jsou podle očekávání olympijskými vítězi! Sebevědomé Srby ve finále spláchli 96:66 a slaví už patnácté zlato z 18 možností.

Kevin Durant s americkou vlajkou slaví olympijské zlatoFoto Reuters

Srbové, kteří se do Ria dostali z kvalifikace na úkor českých reprezentantů, se utkali s hvězdami z NBA už v základní skupině a po velmi dobrém výkonu prohráli jen o tři body. Ve finále však Američané předváděli možná nejlepší výkon na turnaji a od druhé čtvrtiny nebylo o vítězi pochyb.

O výhru se zasloužil zejména Kevin Durant, který dal 24 bodů už za první poločas a celkem byl s 30 body nejlepším střelcem utkání.

Finále:
USA - Srbsko 96:66 (19:15, 52:29, 79:43)
Nejvíce bodů:
Durant 30, Cousins 13,, Thompson 12, George 9 - Nedovič 14, Mačvan 11, Teodosič 9.

O 3. místo:
Španělsko - Austrálie 89:88 (23:17, 40:38, 67:64)
Nejvíce bodů:
Gasol 31, Mirotič 14, Rodríguez 11, Fernández 10 - Mills 30, Andersen 15, Broekhoff 13, Motum 12.

21:25 Stříbrného hrdinu závodu horských kol Jaroslava Kulhavého od třetího kola bolel žaludek, stejně ale dlouho dokázal držet krok s Ninem Schurterem. „Kdyby mi někdo na jaře, když mi sundávali sádru z ruky, řekl, že budu v Riu druhý, tak bych tomu vůbec nevěřil,“ usmíval se rodák z Ústí nad Orlicí. Celý rozhovor s Kulhavým čtěte ZDE »

Obhájce zlata z Londýna Jaroslav Kulhavý si v Riu dojíždí pro stříbrnou medailiFoto Barbora Reichová (Sport)

20:53 Francouzský mistr světa Tony Yoka vyhrál olympijské boxerské zlato v supertěžké váze. Ve finále porazil Brita Joea Joyce na body.

20:40 Za chvíli začíná ostře sledovaný boj o zlato v basketbalovém turnaji. Srbové věří, že budou schopni porazit americký Dream Team. Finále sledujte ONLINE zde »

20:40 Poslední zápasnické zlato na OH v Riu získal Kyle Frederick Snyder z USA. Ve finále kategorie do 97 kg porazil Ázerbájdžánce Chetaga Gozjumovova.

20:39 Boxer Fazliddin Gajbnazarov vyhrál na OH ve váze do 64 kg a získal Uzbekistánu v Riu třetí zlato z ringu. Ve finále porazil Sotomayora z Ázerbájdžánu.

20:31 Házenkáři Dánska nečekaně vyhráli olympijský turnaj v Riu de Janeiro. V dnešním finále překvapivě porazili obhájce prvenství Francii 28:26 a nedovolili jí získat třetí zlato po sobě po triumfech v Pekingu a Londýně. Seveřané slaví historicky první olympijský kov z mužského turnaje a hned ten nejcennější.

Dánští házenkáři slaví olympijský triumf po finálovém vítězství nad FranciíFoto Reuters

Ve finále zpočátku vedli favorizovaní Francouzi, ale Dánům se na konci první půle povedl obrat a do šaten šli s dvoubrankovým vedením. Obhájce zlata pak několikrát nevyužil šanci na srovnání, Dánům naopak vycházely střely ze střední vzdálenosti a v 49. minutě získali rozhodující pětigólový náskok.

20:05 Brazilští volejbalisté získali v domácím prostředí v Riu třetí olympijské zlato. Itálii ve finále zdolali 3:0 a na trůn se vrátili po dvanácti letech.

19:43 Ruský zápasník ve volném stylu Soslan Ramonov zdolal na OH v Riu ve finále váhy do 65 kg Toghrula Asgarova z Ázerbájdžánu, vítěze z Londýna do 60 kg.

19:42 Uzbecký boxer Šachobidin Zojrov získal zlatou olympijskou medaili v kategorii do 52 kg. Ve finále v Riu porazil Rusa Mišu Alojana na body.

19:23 Američanka Claressa Shieldsová obhájila v Riu boxerský titul v kategorii do 75 kg. V olympijském finále porazila Nouchku Fontijnovou z Nizozemska.

19:04 Deset! Biker Jaroslav Kulhavý stříbrem zaokrouhlil počet českých medailí z olympiády v Riu, když v závodě horských kol nestačil jen na Nina Schurtera ze Švýcarska, který mu tak vrátil olympijskou porážku z Londýna.

18:50 Nino Schurter vjel do posledního kola a už má na Jaroslava Kulhavého náskok více než půl minuty. Závod sledujte ONLINE zde »

18:41 Bikeři jsou v předposledním kole a na čele jede dvojice Jaroslav Kulhavý, Nino Schurter, kteří by si tak mohli zopakovat londýnský finiš. Závod sledujte ONLINE zde »

Jaroslav Kulhavý na trati olympijského závodu horských kolFoto Reuters

18:27 Španělští basketbalisté získali na třetích olympijských hrách po sobě medaili a celkově vybojovali už čtvrtý cenný kov pod pěti kruhy. Ke třem stříbrům přidali v Riu de Janeiro bronz po těsné výhře 89:88 nad Austrálií, které unikla šance na první medaili v historii.

18:01 Víceboj družstev vyhrály v Riu popáté za sebou ruské moderní gymnastky, které díky skvělé druhé části odsunuly na stříbrnou pozici Španělky.

17:48 Mongolský vzpěrač Čagnádordž Usuchbajar se stal dalším sportovcem, který na olympijských hrách v Riu de Janeiro neprošel dopingovým testem. Kontrola v jeho vzorku odhalila stopy testosteronu.

17:20 Za malou chvíli odstartuje v Riu závod bikerů, ve kterém má Česká republika poslední šanci na medaili. Zlato z Londýna obhajuje Jaroslav Kulhavý, překvapit zkusí Ondřej Cink a Jan Škarnitzl. Hodně zajímavá je i účast slovenského mistra světa na silnici Petera Sagana. Závod sledujte ONLINE zde »

17:07 Házenkáři Německa získali bronzové medaile. Úřadující mistři Evropy porazili v utkání o 3. místo v Riu Polsko 31:25.

16:43 Olympijský maraton vyhrál Eliud Kipchoge jako druhý Keňan v historii. Hlavní favorit závodu ovládl závěrečnou atletickou disciplínu her v Riu de Janeiro v čase 2:08:44 s velkým náskokem před Etiopanem Feyisou Lilesou.

Keňan Eliud Kipchoge probíhá jako vítěz cílem olympijského maratonu v RiuFoto Reuters

Třetí doběhl Američan Galen Rupp, který před týdnem na dráze obhajoval stříbro z Londýna v běhu na 10.000 metrů, ale skončil pátý. V maratonu si spravil chuť ziskem bronzu i osobním rekordem 2:10:05.

Kipchoge v dubnu vyhrál Londýnský maraton výkonem 2:03:05, kterým vede letošní světové tabulky. V deštivém závodu v Riu si jednatřicetiletý Keňan doběhl pro zlato suverénním způsobem. Zkompletoval tak medailovou sbírku z olympijských her, v níž má bronz z Atén a stříbro z Pekingu na pětikilometrové trati.

16:42 Ruští volejbalisté prohráli v utkání o třetí místo na olympijském turnaji v Riu s týmem USA 2:3 po setech 25:23, 25:21, 19:25, 19:25 a 13:15. Zastavila se tak jejich medailová série, která začala stříbrem v roce 2000 v Sydney a pokračovala dvěma bronzy a londýnským triumfem. Finále mezi Brazílií a Itálií začne v hale Maracanázinho v 18:15.

Američtí volejbalisté se radují v souboji o bronz s RuskemFoto Reuters

16:25 Začíná boj o bronzové medaile v turnaji basketbalistů, budou se radovat Australané, nebo Španělé? Zápas sledujte ONLINE ZDE »

15:30 Házenkáři Polska a Německa bojují o olympijský bronz, zápas sledujte ONLINE zde »

14:20 O půl třetí startují do boje o medaile maratonci. Jejich závod sledujte ONLINE zde »

Maratonci na olympijské trati v RiuFoto Reuters

14:10 Svým reprezentačním kolegům či slovenskému kamarádovi Peteru Saganovi popřál do závodu na horských kolech hodně štěstí na Twitteru i Roman Kreuziger.

12:28 Vlajkonošem slovenské výpravy bude stejně jako české při dnešním slavnostním zakončení her v Riu de Janeiro kajakář. Vybrán byl Erik Vlček, který s kolegy v sobotním závodu na kilometru českého vlajkonoše Josefa Dostála v posádce čtyřkajaku těsně porazil.

Kulhavý patří v Riu k favoritům. Jeho největšími soupeři budou švýcarský obhájce stříbra Nino Schurter a Francouz Julien Absalon, olympijský vítěz z Atén 2004 i Pekingu 2008. V Brazílii potkala českého reprezentanta dva dny před startem drobná kolize, z nárazu do dveří auta při tréninku vyvázl s modřinou.

Ve finále basketbalového turnaje jsou podle očekávání Američané, kteří mohou pod pěti kruhy přidat patnáctý triumf z devatenácti možných. V cestě jim stojí Srbsko, s kterým si Američané zopakují souboj z finále posledního mistrovství světa v roce 2014 v Madridu. Tam USA obhájily titul po výhře 129:92.

Brazilští volejbalisté ve svém čtvrtém olympijském finále v řadě vyzvou Italy. První házenkářskou olympijskou medaili získají Dánové, kteří se o zlato utkají s Francií, útočící na zlatý hattrick.

Českou vlajku při zakončení her ponese Dostál

Vlajkonošem české výpravy při slavnostním zakončení olympijských her bude kajakář Josef Dostál, který v Riu získal stříbrnou a bronzovou medaili. Oznámila to mluvčí Českého olympijského výboru Barbora Žehanová.

Slavnostní zakončení XXXI. letních olympijských her se uskuteční v pondělí od 01:00 SELČ. Dostál převezme roli vlajkonoše po judistovi Lukáši Krpálkovi, který ji měl při slavnostním zahájení her, na nichž pak vybojoval dosud jedinou zlatou medaili české výpravy.

Dostál se stal teprve třetím českým sportovcem od vzniku samostatné republiky, který má dvě medaile z jedné letní olympiády. Díky druhému místu v závodu jednotlivců na 1000 metrů a obhajobě bronzu se čtyřkajakem se zařadil po bok dalšího rychlostního kanoisty Martina Doktora, dvojnásobného vítěz z her v Atlantě, a střelkyně Kateřiny Emmons, která má zlato a stříbro z Pekingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud