23. srpna 2016 • 12:58

Ty zrůdo! Lochte přišel o všechny sponzory. Jsem jen člověk, kaje se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bolí! Americký plavec Ryan Lochte ztratil po aféře s nahlášením falešného přepadení během olympijských her v Riu všechny hlavní sponzory. K výrobci plaveckých potřeb Speedo se přidali další tři v čele s oděvní společností Ralph Lauren. Dohromady tak podle médií Lochte přijde o více než milion dolarů a navíc je pod pořádnou mediální palbou.



"Choval jsem se nedospěle a udělal jsem hloupou chybu, ale jsem jen člověk. Určitě se z toho poučím," uvedl dvanáctinásobný olympijský medailista, který dostává od amerického tisku sodu.

"Lochte - špinavá zrůda," hlásí z tiutlní strany Daily News. New York Post zase z rodáka z Rochestru dělá "Ohavného Američana."

Do Ryana Lochteho se po skandálu pustil ve velkém i americký tiskFoto Reuters

Lochte, jenž v Riu vybojoval jedno zlato ve štafetě, a s ním reprezentační kolegové Gunnar Bentz, Jack Conger a James Feigen se po skončení plaveckých soutěží v Riu dopustili výtržností a vandalství na čerpací stanici. Pokusili se pak odvrátit pozornost vymyšlenou historkou o tom, že byli oloupeni falešnými policisty.

Dvaatřicetiletý Lochte v případu fungoval jako jakýsi mluvčí celé čtveřice. Případ vyšetřuje disciplinární komise Mezinárodního olympijského výboru.

Lochte i svaz se omluvili

Už dříve se Lochte omluvil organizátorům v televizním rozhovoru i prostřednictvím svého twitterového účtu. "Chtěl bych se omluvit za své chování z minulého víkendu. Za to, že jsem nebyl pečlivější a otevřenější v tom, jak jsem popisoval události toho časného rána," uvedl na twitteru.

"Chování těchto sportovců je nepřijatelné a nereprezentuje hodnoty týmu USA," uvedl ve čtvrtečním prohlášení šéf USOC Scott Blackmun. "Omlouváme se našim hostitelům v Riu a brazilskému lidu za tuto nepříjemnost během toho, co by měla být oslava dokonalosti," dodal.

Lochte coby mluvčí čtveřice v rozhovorech s médii barvitě popisoval, jak se v neděli nad ránem údajná loupež odehrála. Zločinci se podle něj vydávali za policisty, zastavili taxík s Američany a sebrali jim peníze. "Vytáhli zbraně a řekli nám, abychom si lehli na zem. Já jsem odmítl s tím, že jsme neudělali nic špatného. Ten chlap vytáhl zbraň, natáhl kohoutek, přiložil mi ji na čelo a řekl: 'Na zem'. Dal jsem ruce nahoru a poslechl," uvedl Lochte.

Jenže byla to lež a přišel trest!

Ryan Lochte v Riu vybojoval jedno zlato ve štafetě,
Ryan Lochte v Riu vybojoval jedno zlato ve štafetě,

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud