8. února 2018 • 12:46

Toyota bude až do roku 2024 hlavním partnerem českých paralympioniků

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V návaznosti na celosvětové partnerství Paralympijských her se Toyota stala novým partnerem českých paralympioniků. Český paralympijský výbor (ČPV) uzavřel s Toyotou partnerství až do roku 2024. Spolupráci na lokální úrovni stvrdili na tiskové konferenci ředitel Toyota Central Europe-Czech, Martin Peleška, společně s Alenou Erlebachovou, výkonnou předsedkyní Českého paralympijského výboru. Toyota zároveň předala ČPV první automobily.



„Velmi se těšíme na dlouhodobou spolupráci s Českým paralympijským výborem. Být oficiálním partnerem Paralympijských her pro nás hodně znamená, a to nejen na celosvětové úrovni, ale zejména na té lokální. Nejde pro nás jen o čest, že se můžeme podílet na tak neuvěřitelných sportovních výkonech. Pro nás je to zároveň významný krok pro naplnění naší vize, kterou je plně mobilní společnost, v níž má každý stejnou šanci, bez ohledu na to, zda žije s nějakým druhem omezení, či nikoli,“ říká Martin Peleška, ředitel Toyota Central Europe – Czech.

Český paralympijský výbor si již přezval první vozy, kterými jsou zejména hybridní Toyoty RAV4. V dalších týdnech se mohou sportovci těšit také na užitkové vozy Toyota Proace a vůz je připraven rovněž pro vítěze ankety Nejlepší hendikepovaný sportovec roku.

„Pan Peleška prakticky vyjádřil vše, co bych řekla i já. Také Český paralympijský výbor se těší na dlouhodobou spolupráci. Oceňujeme, že Toyota přistupuje k ČPV a hendikepovaným sportovcům jako takovým velice vstřícně. Za to bych jim chtěla vyjádřit velký dík,“ doplnila výkonná předsedkyně ČPV Alena Erlebachová.

Celosvětové i lokální partnerství Toyoty podpoří rovněž rozsáhlá kampaň v televizi i na internetu. V kampani se objeví například kanadská paralympijská sportovkyně Lauren Woolstencroftová, osminásobná paralympijská vítězka ve sjezdovém lyžování, nebo členové české sledge hokejové reprezentace.

Partnerství v rámci Paralympiády není první aktivitou, kterou Toyota na tomto poli realizovala. Toyota již řadu let podporuje mobilitu lidí s ochrnutím končetin. Například Nadace Toyota Mobility Foundation vypisuje celosvětovou výzvu Mobility Unlimited Challenge dotovanou částkou čtyř milionů dolarů (86 milionů korun). Cílem je navrhnout technologie, které pomůžou zlepšit mobilitu a nezávislost osob trpících ochrnutím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud