7. února 2022 • 10:50

Davidová útočila na zlato. Chybovala poslední ranou, skončila šestá

Autor: iSport.cz, vmn, zoh, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prokletá poslední rána! Markéta Davidová ve vytrvalostním závodě biatlonistek jela o zlato, ale odstřelila si ho závěrečným výstřelem na stojce. V disciplíně, ve které vyhrála malý křišťálový glóbus, se může těšit z šestého místa se ztrátou necelých 32 sekund. Zlato má Němka Denise Herrmannová, o necelých deset sekund porazila Francouzku Chevalierovou-Bouchetovou. Výborně zajely i další Češky a všechny se vešly do elitní čtyřicítky. 



„Poslední nedává jen blbec. A kór když je to dvacátá rána na olympiádě,“ litovala v cíli Markéta Davidová pro Českou televizi. Bez trestné minuty za závěrečnou ránu by z Pekingu měla jasné zlato, s ní je šestá.

„Podle mě byla nahoře, nemyslím, že jsem byla nervózní, prostě moje chyba. Samozřejmě mě to mrzí, ale myslím, že jsem předvedla dobrý výkon, holky prostě byly lepší,“ chválila česká reprezentantka vítěznou Němku Denise Herrmannovou a druhou Francouzku Chevalierovou-Bouchetovou.

Na 15kilometrový závod už dostala správné lyže, přesto ale na úplnou běžeckou špičku každé kolo pár vteřin ztrácela. „Cítila jsem se líp než při štafetě, ale žádná sláva to nebyla. Moje psychická ztráta je nahoru dolu, je těžké se na závody připravit,“ posteskla si.

Patnáctikilometrový závod vyhrála Denise Herrmannová z Německa o 9,4 sekundy před Anais Chevalierovou-Bouchetovou z Francie. Bronz získala i se dvěma trestnými minutami Marte Olsbuová Röiselandová. Na vítězku, která také jednou na střelnici chybovala stejně jako druhá Francouzka, ztratila Davidová 31,9 sekundy. Úřadující olympijská šampionka z tíéo disciplíny Hanna Öbergová ze Švédska obsadila po třech střeleckých omylech šestnácté místo.

Lucie Charvátová byla se dvěma trestnými minutami devatenáctá, Jessica Jislová obsadila 27. místo a debutantka Tereza Voborníková skončila na 34. příčce.

Davidová, která do vytrvalostního závodu vstupovala z pozice světové šampionky a čerstvé držitelky malého křišťálového glóbu za Světový pohár, přišla o možnost stát se po Ondřeji Moravcovi, Gabriele Soukalové, Jaroslavu Soukupovi, Michalu Krčmářovi a Veronice Vítkové šestou medailistkou v individuálním biatlonovém závodě na olympijských hrách. Další možnost bude mít rodačka z Jánova nad Nisou v pátečním sprintu.

Biatlon - ženy - vytrvalostní závod (15 km):

1. Herrmannová (Něm.) 44:12,7 (1 tr. min.), 2. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -9,4 (1), 3. Röiselandová (Nor.) -15,3 (2), 4. Voigtová (Něm.) -16,6 (1), 5. Alimbekavová (Běl.) -31,7 (1), 6. Davidová (ČR) -31,9 (1), 7. Irwinová (USA) -1:01,4 (1), 8. Tandrevoldová (Nor.) -1:02,7 (1), 9. Rezcovová (Rus.) -1:13,1 (2), 10. Džimová (Ukr.) -1:21,7 (2), ...19. Charvátová -2:33,9 (2), 27. Jislová -4:04,8 (2), 34. Voborníková (všechny ČR) -4:38,9 (2).

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud