15. února 2022 • 18:36

Pád v poslední zatáčce! Rychlobruslařka připravila Japonky o zlato

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Japonské rychlobruslařky přišly v Pekingu kvůli pádu Ajano Satové v poslední zatáčce finálové jízdy proti Kanadě o obhajobu olympijského zlata ve stíhacím závodu družstev. Na triumf z Pchjongčchangu se podařilo navázat mužům Norska.



Japonky si až do osudného momentu udržovaly před Kanaďankami zhruba půlsekundový náskok a jely si pro zlato. Před nájezdem do cílové rovinky však Satová jedoucí ve vláčku na třetím místě ztratila stabilitu a skončila po pádu v ochranném molitanu. Do cíle pak dojela v slzách s velkou jedenáctisekundovou ztrátou.

Kanaďanky se tak radovaly ze šťastného vítězství v olympijském rekordu 2:53,44. Isabelle Weidemannová po bronzu z trojky a stříbru z pětky zkompletovala svou pekingskou medailovou sbírku. Naopak Japonka Miho Takagiová získala na těchto hrách třetí stříbro.

Japonky přišly o zlatou medaili v poslední zatáčce kvůli pádu jedné ze závodnic
Japonky přišly o zlatou medaili v poslední zatáčce kvůli pádu jedné ze závodnic

S bronzem se musely spokojit favorizované Nizozemky v sestavě s vítězkami individuálních závodů Irene Schoutenovou (3000 a 5000 m) a Ireen Wüstovou (1500 m). Po semifinálovém vyřazení od Kanady porazily ve finále B Rusky.

Norští muži vyhráli v disciplíně, jež v olympijském programu debutovala v Turíně 2006, jako první druhé zlato. Úřadující šampioni, z jejichž sestavy z Pchjongčchangu zbyl pouze Sverre Linde Pedersen, předčili ve finále o téměř dvě a půl sekundy Rusko. Ještě jednoznačnější byla jízda o bronz, v níž Američané nadělili téměř tři sekundy Nizozemcům. Loučící se Sven Kramer tak marně útočil na zisk desáté olympijské medaile.

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 2. 2022
16:28
20. 2. 2022
Martina Sáblíková

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: „Zakončení se sportovci je vždy krásné, ale já upřímně mám radši zahájení. Když vidím, jak zhasíná oheň, tak končí čtyřletá etapa a mně to přijde hrozně smutné,“ řekla česká vlajkonoška Martina Sáblíková. Přiznala, že před začátkem her měla strach, jak bude olympiáda v Číně vypadat. „A myslím si, že jsem nebyla jediná. Ale myslím, že to bylo zvládnuté na jedničku,“ uvedla čtyřiatřicetiletá rychlobruslařka a pochválila vedení české výpravy za servis pro sportovce.

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:52
20. 2. 2022
 

Osmou držitelkou Ceny Věry Čáslavské za mimořádné zásluhy žen ve sportu a olympijském hnutí je bývalá mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková.

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:38
20. 2. 2022
 

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: Podívejte se na sestřih z krásného loučení s olympiádou!

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:34
20. 2. 2022
 

Jen dvě medaile z Pekingu místo sedmi z Pchjongčchangu. Podle předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala ale problém českého sportu není v počtu medailí, nýbrž v nefunkčním systému českého sportu. „Myslíme si, že to vždycky nějak utáhneme,“ říká Kejval. Rozhovor čte zde: Za čtyři roky se nezměnilo nic, hokejisti se scházeli jak švábi na pivo

Zprávy ze dne 20. 2. 2022
15:20
20. 2. 2022
 

ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL: Olympijský oheň zhasl, nad Ptačím hnízdem se takhle rozzářil ohňostroj i nápisy Jeden svět, Jedna rodina...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud