9. března 2018 • 10:50

Dohra senzačního zlata z Her. Ester jela s prasklou botou, prozradil otec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Ester Ledecká si dojela pro olympijské zlato v superobřím slalomu, kterým šokovala celý svět, s prasklinou na pravé lyžařské botě. Krátce před startem závodu na hrách v Pchjongčchangu se jí uvolnila spona spravující dřívější prasklinku na starších lyžácích, v kterých jezdí nejrychleji.



"Pravý přeskáč měla prasklý," prozradil otec lyžařky a snowboardistky Janek Ledecký v dnešním pořadu České televize Dobré ráno. "Stalo se to, když si zapínala lyžák před startem. Mezi první a druhou přezkou se objevila velká prasklina," řekl ČTK Tomáš Bank, sjezdařský trenér dvaadvacetileté závodnice.

Ledecká jezdí ve starších lyžařských botách, které už byly spravované. "A spona, která řešila dřívější problém, vyletěla," doplnil Tomáš Bank. "Závodníci jsou spjatí s materiálem, kterému věří, a jezdí proto na starých věcech," uvedl.

Nejen zlatá Ester! Nenechte si ujít to nejlepší ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu
Video se připravuje ...

Sjezdařské boty Ledecké spadají do kategorie staré. "Jsou rozbité, ale dobré. Je v nich nejrychlejší. Nikdo neví proč. Výrobce se snaží udělat nové úplně stejné, ale pořád to nejde. A dokud nenajde rychlejší, tak v nich bude jezdit," řekl Bank.

Ve stejným lyžácích nastoupí Ledecká příští týden ve finále Světového poháru v Aare do sjezdu a super-G. "Budou od firmy opravené. S materiálem to je složité. Když máte boty, v kterých jste o půl vteřiny rychlejší, jiné si nevezmete," konstatoval Bank.

Ledecká na olympiádě vyhrála senzačně super-G s vyšším startovním číslem 26 o setinu sekundy před favorizovanou Rakušankou Annou Veithovou, která už slavila vítězství. O týden později přidala česká závodnice v Koreji druhé olympijské zlato, když splnila roli favoritky v paralelním obřím slalomu na snowboardu.



Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud