14. února 2018 • 08:31

Vítr odfoukl vytrvalostní závod biatlonistek, odkládá se na čtvrtek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vytrvalostní závod biatlonistek na olympijských hrách v Pchjongčchangu byl kvůli silnému větru odložen na čtvrtek. Začít by měl před muži v 9:15 SEČ, mužský čtvrteční závod byl posunut o půl hodiny na 12:30.



Větrné počasí v korejském dějišti her nabouralo výrazně program už ve sjezdovém lyžování, z plánovaných čtyř závodů se odjela zatím jen úterní kombinace mužů. Dnes na nepříznivé podmínky doplatily nejprve slalomářky a nakonec i biatlonistky, které měly absolvovat nejdelší závod na 15 kilometrů.

Rozhodčí závod odvolali už čtyři hodiny před startem. "Je potřeba to udělat dostatečně včas, protože není dobré, aby závodníci absolvovali celou proceduru zahřívání, nástřelu a pak to odkládat. To je v biatlonu nevděčné v tom, že na střelnici není nikdy jasno, jak to bude vypadat," řekl český šéftrenér Ondřej Rybář.

Počasí ve srovnání s minulými dny přitom není nejhorší. Pominul silný mráz a na první pohled fouká méně. "Podmínky jsou skoro nejlepší, jaké jsme tu zažili, ale jsou poryvy, ve kterých se střílet nedá. A to si myslím, že je pro individuální závod zásadní, protože je penalizace na minuty, a když závodník musí čekat, ztrácí čas a bylo by to ne úplně fér. Olympiáda je jednou za čtyři roky, a pokud je to snesitelné, tak je dobré to udělat co nejférovější. Proto si myslím, že to je dobrý krok," řekl Rybář.

Na start se chystaly i Veronika Vítková, která už má bronzovou medaili ze sprintu, Markéta Davidová, Jessica Jislová a Eva Puskarčíková. Na třetí olympijský titul chtěla útočit Němka Laura Dahlmeierová.

Místo závodu si večer biatlonistky zatrénovaly a zprávu o odložení přijaly podle šéftrenéra s klidem. "Myslím, že nebrečely. Ale vždy je to tak, že ne každý chce odkládání, ale tím, že je to uprostřed programu, tak se nic neděje. Naopak, pro ně je to den navíc po závodech a myslím, že tím vůbec nic neztratily," řekl Rybář.

Ve čtvrtek už by podmínky v biatlonovém Alpensia Centru měly být podle předpovědi počasí příznivé. "Hlásí jeden metr za sekundu, což by měl být skoro žádný vítr, tak proč to neudělat. Ten závod může být férovější vůči všem," řekl.

ONLINE: Vytrvalostní závod biatlonistek na olympiádě, čtvrtek 15. února, 9:15 »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud