25. února 2018 • 11:24

Oslavy medailí s rodinou a závody: Sezona nekončí, hlásí Vítková a Krčmář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonoví medailisté Veronika Vítková a Michal Krčmář si během posledních náročných dnů ani nestihli užít svůj úspěch z úvodu her. Těší se domů za rodinou, kdy si teprve naplno uvědomí, čeho v Pchjongčchangu dosáhli. Při dnešním návratu do Prahy prohlásili, že si také potřebují odpočinout a nabrat síly na závěr Světového poháru, když už za týden vyrazí do finského Kontiolahti.



"Bylo obrovsky těžké si ten úspěch užít, protože hned druhý den po medaili byl další závod a šlo to ráz na ráz. Takže jsem si to užil v cíli s týmem, ale pak jsme se to snažili tlumit," řekl Krčmář novinářům na pražském letišti, kam se česká výprava vrátila dnes po deváté hodině ranní. "Těším se teď hlavně domů, až si to užiju s rodinou. Větší oslava přijde ale až po sezoně," dodal.

Také Vítková, která na hrách absolvovala stejně jako Krčmář hned šest závodů, si nemohla dovolit během her výrazněji slavit svůj cenný kov hned z prvního dne her. "Jen jsem pak jeden volný den vyrazila do českého domu a to přivítání tam mě dohnalo k slzám. Ale opravdu nám to asi začne docházet až tady doma. Program byl hodně náročný, ale my tam jeli předvádět výkony a ne si to užívat," prohlásila Vítková.

Oba po nabitém olympijském programu nutně potřebují krátký odpočinek. "Byli jsme měsíc pryč, s rodinou jsme se dlouho neviděli, takže se nejvíce těším na své blízké, přítele a že se budeme společně radovat z toho úspěchu," řekla Vítková.

"Teď jsem trochu utlumený, protože na mě padla fyzická deka po poslední štafetě, kdy už toho bylo hodně. Takže se těším, že si trochu odpočinu," souhlasil Krčmář. "Během her jsem se snažil potlačit všechny emoce, tak jsem v sobě utlumil i tu euforii. Takže až se teď uvidím s rodinou, tak to na mě dýchne znovu," dodal.

Volno budou mít jen pár dní. Už pátého března totiž odcestují na pokračování Světového poháru do Kontiolahti a následně do Norska. Finále v ruském Ťumeni naopak Češi vynechají na protest proti dopingové aféře v Rusku.

"Zbytek sezony je pro nás důležitý, protože jsou to závody, které se počítají do národního žebříčku a podle toho se vyjíždějí kvóty pro další sezonu. A tím, že vynecháváme Ťumeň, nám hrozí, že bychom mohli přijít o jedno místo mezi muži," připomněl šéftrenér Ondřej Rybář.

"Takže nejet ty ostatní svěťáky by pro nás mělo fatální dopad. Navíc tým na tom není vůbec špatně a budeme bojovat o to, abychom fanouškům dělali dál radost," dodal.

Motivace prý medailistům chybět nebude. "Povedl se mi sice na olympiádě závod, ale sezona tím pro mě rozhodně nekončí a chci být týmu dál platný. Nebude složité se zkoncentrovat, teď spíš bude důležité si odpočinout," prohlásil Krčmář.

BIATLON NA ZOH 2018 V PCHJONGČCHANGU ZDE>>>

Vítková slavila medaili v Českém domě. Kdo ji nejvíc dojal?
Video se připravuje ...

Michal Krčmář ochutnává stříbrnou medaili
Michal Krčmář ochutnává stříbrnou medaili

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud