24. února 2018 • 08:40

Druhý ruský doping na Hrách. Testem neprošla bobistka Sergejevová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská bobistka Naděžda Sergejevová byla kvůli dopingu vyloučena a diskvalifikována z olympijských her v Pchjongčchangu. Rozhodla o tom sportovní arbitráž CAS. Třicetiletá pilotka spolu s brzdařkou Anastasií Kočeržovovou přijdou o 12. místo ze závodu dvojbobů.



Sergejevová odevzdala při nedělní mimosoutěžní kontrole pozitivní vzorek na zakázanou látku trimetazidin obsaženou v léku na srdce. Bobistka nejprve provinění odmítla, ale podle prohlášení CAS posléze pochybení uznala. Po curlerovi Alexandru Krušelnickém, který přišel kvůli užití meldonia o bronz ze soutěže smíšených družstev, se stala druhým ruským dopingovým hříšníkem v Koreji.

O vyloučení Sergejevové, která v Pchjongčchangu nosila tričko s nápisem "Já nedopuji", rozhodl speciální panel CAS přímo v Koreji. Uvedl také, že po skončení her bude v projednávání případu pokračovat. "Sportovkyně přijala prozatímní trest s tím, že o jeho snížení, nebo zrušení bude moci usilovat po skončení her," uvedla arbitráž v prohlášení.

Pro Rusko jde navíc o velkou komplikaci, protože jeho národní olympijský výbor je kvůli státem organizovanému dopingu na olympiádě v Soči nadále suspendován. Ruští sportovci v Koreji závodí pod neutrální vlajkou a řadě reprezentantů nebyl start v Pchjongčchangu umožněn.

Mezinárodní olympijský výbor připustil možnost, že by Rusové při splnění určitých podmínek mohli při závěrečeném nedělním ceremoniálu pochodovat pod svou vlajkou, nicméně ve stínu dvou dopingových případů rozhodnutí odložil na poslední den her.

Bobistka Naděžda Sergejevová je druhým ruským olympionikem s pozitivním dopingovým testem na hrách v Koreji
Bobistka Naděžda Sergejevová je druhým ruským olympionikem s pozitivním dopingovým testem na hrách v Koreji

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud