11. února 2018 • 09:33

Finsko - Česko 2:0. Generálku rozhodly slepené góly, zranil se Gulaš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli v generálce na olympijský turnaj v Pchjongčchangu s Finskem 0:2. Góly v Soulu padly až ve druhé polovině zápasu, ve 32. minutě skórovali Jonas Enlund a Miro Heiskanen. Čisté konto vychytal Mikko Koskinen.



První půlku zápasu odchytal v české brance Pavel Francouz. Poté ho podle plánu vystřídal Dominik Furch a vzápětí inkasoval dvakrát v rozmezí 32 vteřin. Duel kvůli zranění nedohrál útočník Milan Gulaš, nejproduktivnější hráč extraligy.

Ostrý start pod pěti kruhy čeká svěřence Josefa Jandače ve čtvrtek 15. února duelem s domácí Koreou. Utkání začne ve 13:10 SEČ. Dalšími soupeři Čechů ve skupině A jsou Kanada a Švýcarsko.

První třetina příliš zajímavých situací před oběma brankami nenabídla. Češi byli zpočátku o něco aktivnější, první větší možnost měl ale na konci šesté minuty Manninen, který z dobré pozice minul. Na druhé straně zkoušeli štěstí Sekáč, Červenka a Birner, ale vyloženou šanci nepřinesla ani přesilovka z 15. minuty po faulu Manninena.

Na začátku druhé části se vyznamenal Francouz proti Hartikainenovi, ve 29. minutě ho zachránila po Peltolově pokusu branková konstrukce. Krátce poté vystřídal Francouze Furch a prožil nejhorší možný nástup do zápasu, jaký si lze představit.

Poté co stihl pouze před sebe ztlumit Hietanenovo nahození, jež k němu prošlo přes několik hráčů, byl u puku nejrychleji Enlund a otevřel skóre. Už za půl minuty byl rozdíl dvoubrankový, protože z kruhu pro vhazování se parádně trefil Heiskanen.

Snížit mohli Birner a Radil, jenž se protáhl až před Koskinena, ten ale zachoval ledový klid. Horák se dostal k odraženému kotouči po Řepíkově střele, zblízka pohotově zakončil, jenže dlouhán ve finském brankovišti opět skvěle zasáhl.Ve třetím dějství dohrávali Češi většinu z početní výhody, kterou si vybojovali před druhou přestávkou, ale bez úspěchu. Stejně si vedli i Seveřané po faulu Sekáče, jehož prohřešek proti pravidlům byl vůbec prvním v utkání ze strany českého výběru.

Zhruba 13 minut před koncem odkulhal po jednom ze soubojů rovnou do kabiny útočník Gulaš. Snížení měl na holi Řepík, který se ocitl na chvilku sám před Koskinenem, jenže musel krotit poskakující kotouč a koncovka nebyla zcela podle jeho představ.

Jestliže Sekáč byl prvním provinilcem na straně Jandačova souboru, Radil v končící 56. minutě již čtvrtým. I proto mohli poražení jen sotva pomýšlet na zdramatizování závěru zápasu.

Góly

Domácí: 31:17. Enlund, 31:53. Heiskanen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Koskinen – Hartikainen, Kemppainen, Tolvanen, Kontiola, Pyörälä, Lajunen, Veli-Matti Savinainen – Junttila, Kivistö, Lepistö – Peltola, Koivisto, Hietanen – Manninen, Ohtamaa, Heiskanen – Koskiranta, Enlund, Kukkonen

Hosté: Francouz (30. Furch) – Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Němec, Vitásek, Kundrátek, Jordán – Erat, Kovář, Sekáč – Radil, Zohorna, Červenka – Gulaš, Mertl, Kubalík – Řepík, Horák, Birner – Koukal

Rozhodčí

Stadion

Anyang Arena (Jižní Korea)

Kompletní medailové pořadí na ZOH 2018 v Koreji najdete zde >>

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud