Zdeněk Janda
23. února 2018 • 16:22

Kovalčuk po faulu na Koláře přiznal obavy: Děkuju bohu, že se nezranil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Přiznal, že měl obavy, jestli obránci Janu Kolářovi neublížil. „Měl jsem strach, samozřejmě. V žádném případě jsem ho nechtěl zranit!“ okomentoval ruský kanonýr Ilja Kovalčuk způsob, jakým kolenem fauloval klíčového muže české defenzivy. Připustil, že do souboje šel možná ukvapeně, ale byl v zápalu boje…



Byl to ve 29. minutě hodně diskutovaný moment. Kovalčuk sestřelil Koláře kolenem, český bek se dlouho nemohl zvednout z ledu. Rus vyfasoval dvouminutový trest, marně se Češi domáhali vyššího potrestání.

„Chtěl jsem ho dohrát, on se na poslední chvíli otočil, takže jsem zasáhnul jeho koleno. Děkuju bohu, že se nezranil a bylo z toho jenom dvouminutový trest,“ vykládal Kovalčuk mezi novináři. Několikrát zopakoval, že ho nechtěl zranit a jak je rád, že z toho bek, působící v Chabarovsku v KHL, vyvázl bez zranění.

„Pochopitelně jsem měl strach. Možná jsem do toho nemusel jít tak naplno, ale byl jsem v zápalu boje. To je hokej,“ dodal Kovalčuk po výhře sborné 3:0.

Vyjádřil se i k dalšímu rozhodujícím momentu. Gólu na 1:0, při němž realizační tým v čele s Josefem Jandačem reklamovali postavení v brankovišti. Neúspěšně.

„V kabině jsme se bavili o tom, že je třeba gólmanovi clonit, dělat tam rozruch. Francouz na turnaji chytá skvěle, takže jsme na něj potřebovali vyvinout nějaký tlak,“ uvedl Kovalčuk. Povedlo se. Sborná, tedy Olympijští sportovci z Ruska, jak zní oficiální název, jdou do finále.

Milan Antoš a Jiří Lípa hodnotí prohru s Ruskem: Zlomem byly nevyužité přesilovky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 27:47. N. Gusev, 28:14. Gavrikov, 59:39. Kovalčuk

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Martin Růžička – Sekáč, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – T. Zohorna.

Hosté: Košečkin (I. Sorokin) – Vojnov, Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, J. Jakovlev – Kalinin, Andronov (A), Kovalčuk (A) – Kaprizov, Dacjuk (C), N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Grigorenko, Kablukov, Tělegin – Mozjakin.

Rozhodčí

Iverson (CAN), Lemelin (USA) – Dahmen (SWE), Suominen (FIN)

Stadion

Kangnung Hockey Centre

Návštěva

4 330 diváků

Jan Kolář zůstal po tvrdém zákroku ležet na ledě
Jan Kolář zůstal po tvrdém zákroku ležet na ledě

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud