Pavel Ryšavý
25. února 2018 • 13:00

Čech Kahun po stříbru z olympiády: V Německu se dějí neskutečné věci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Dostali se dál, než všichni čekali. Německo hrálo finále olympijského hokejového turnaje a v něm deptalo Rusko, ještě necelou minutu před koncem vedlo 3:2. Nakonec prohrálo po prodloužení 3:4. „Věřili jsme si, že to dáme. Pak jsme byli trochu překvapení, že vzali gólmana z branky, když jsme měli přesilovku,“ popisoval útočník Dominik Kahun. Rusko srovnalo a v prodloužení rozhodlo. Ale už se smál. Měl na krku stříbro, poklad.



Když se Dominik Kahun, Čech, který se s rodiči jako malý přestěhoval do Německa, díval na medaili, usmíval se: „Je neuvěřitelná. Asi ji tak celý týden nesundám. A je teda taky strašně těžká. Vůbec nevím, jak ji mám nosit.“

Hned taky myslel na rodiče, kterým se chystal zavolat přímo z haly. „Mámě a tátovi hned cinknu. Těm děkuji za všechno. Díky nim jsem tady, dělali pro mě celý život úplně nejvíc. Je to jejich strašně velká zásluha,“ vyprávěl dojatě.

Německá cesta do finále byla hodně těžká. „Neskutečně. Věděli jsme, že máme neuvěřitelně těžkou skupinu, ale našim cílem bylo potrápit Švédy a Finy, s Norskem pak vyhrát, což jsme udělali. Pak přišla ta překvapení, vyřadili jsme Švédy, Kanadu a teď ten zápas s Ruskem. Ukázali jsme, že umíme potrápit favority a hrát hokej, když je to potřeba,“ chrlil ze sebe šikovný útočník, který ve finále vstřelil gól na 2:2.

17. den na ZOH: Němci senzační i ve finále, česká spokojenost s medailemi
Video se připravuje ...

Německo se na olympiádu navíc muselo prokousávat z kvalifikace, kterou hrálo v září i s hvězdami z NHL Leonem Draisaitlem a Philippem Grubauerem. Postoupilo díky výhře 3:2 v posledním zápase s Lotyšskem, kterou trefil necelých pět minut před koncem utkání Tom Kühnackl. „Všechno tohle vám dochází, proto taky trochu tekly slzy. Když se zamyslíte, co jsme pro to udělali… Vyšlo to. Jsem nejšťastnější člověk na světě,“ smál se.

A byl zvědavý, co velká medaile udělá s německým hokejem, který trpí pod kanadskou vlnou a v klubech ubývá domácích hráčů: „V Německu se prý teď dějí neskutečné věci. Uvidíme, až se vrátíme, co bude.“

Nikdo s nimi nepočítal, ale tato parta přepsala historii německého hokeje
Nikdo s nimi nepočítal, ale tato parta přepsala historii německého hokeje

Góly

Domácí: 19:59. Vojnov, 53:21. N. Gusev, 59:04. N. Gusev, 69:40. Kaprizov

Hosté: 29:32. Schütz, 53:31. Kahun, 56:44. J. Müller

Sestavy

Domácí: Košečkin (I. Sorokin) – Gavrikov, Vojnov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, J. Jakovlev – Andronov (A), Kalinin, Kovalčuk (A) – Dacjuk (C), Kaprizov, N. Gusev – Širokov, Prochorkin, Barabanov – Tělegin, Mozjakin, Grigorenko – Kablukov.

Hosté: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Ehrhoff (A), J. Müller, Y. Seidenberg, Hördler, M. Müller, Krupp – Macek, Goc (C), Noebels – Reimer, Hager (A), Schütz – Kink, Mauer, Kahun – Plachta, Ehliz, Fauser – Wolf.

Rozhodčí

Lemelin (USA), Rantala (FIN) – Dahmen (SWE), Suominen (FIN)

Stadion

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud