14. února 2018 • 05:02

Český pár překvapil a postupuje: Dopadlo to lépe, než jsme čekali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už samotný start sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař na olympijských hrách v Pchjongčchangu byl malým zázrakem. Osmnáctiletá krasobruslařka si totiž na konci října poranila koleno a v listopadu byla na operaci. Juniorští mistři světa z roku 2016 však po jejím rychlém uzdravení i s minimem tréninku zvládli dnešní krátký program a bezpečně postoupili do čtvrtečních volných jízd.



"Jsme šťastní a nadšení, že jsme se dokázali vrátit po mém zranění a připravit na olympijské hry. Je to neuvěřitelné, nemůžeme uvěřit, že se to povedlo," radovala se Dušková a přiznala, že závod dopadl lépe, než sami doufali. "Na to, že jsme trénovali jen tři týdny, tak si myslím, že se nám to povedlo," uvedl Bidař.

Nadšení z vydařené jízdy bylo na jejich tvářích patrné hned na ledě a neopustilo je ani po několika minutách. Bezprostředně po skončení jízdy ani nepotřebovali vědět, kolik bodů od rozhodčích dostanou.

"Asi vteřinu předtím, než nám vytáhli známky, jsem zjistil, že nám tam vlastně ještě chybí," přiznal Bidař. "Já bych je ani nepotřebovala, byla jsem spokojená i bez nich," řekla Dušková, která závodí se speciální ortézou na pravém koleně. "Říkáme tomu sloní noha," pousmála se drobná krasobruslařka.

Čeští krasobruslaři si v krátkém programu ziskem 63,25 bodu vylepšili sezonní maximum. Jedinou vážnější chybu udělal Bidař při sólovém trojitém toeloopu, ze kterého neměl čistý výjezd. "Co se stalo? To bych taky rád věděl. Na tréninku mi skoky šly. Buď jsem to přetočil, nebo jsem se trošku jinak píchnul," řekl Bidař.

"Poté jsem ale myslel jen na to, že musím jet dál. Věděl jsem, že přijdeme o nějaké body, ale museli jsme pokračovat," dodal. Všechny ostatní prvky zvládli bez většího zakolísání.

Na zprávu, že postoupili do druhé části závodu, si museli Dušková s Bidařem počkat v útrobách haly. Na led šli totiž jako šestá dvojice. "Jestli je postup trošku zázrak? Dělali jsme všechno pro to, aby to zázrak nebyl, aby to bylo konzistentní. Ale možná to, že tady jsme, trošku zázrak je," uvedla Dušková. "Už tím, že jsme tu byli, jsme vyhráli sami nad sebou. A když jsme zajeli takhle, můžeme být fakt spokojení," dodal Bidař.

Český pár byl překvapený: Lepší, než jsme čekali, shodla česká dvojice
Český pár byl překvapený: Lepší, než jsme čekali, shodla česká dvojice

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud