19. února 2018 • 14:41

Skokani vystoupení na ZOH nevylepšili. Desátí? Velká bída, řekl Koudelka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norští skokané na lyžích vyhráli na olympijských hrách v Pchjongčchangu soutěž družstev před obhájci zlata z Německa, Polsko získalo bronz. Čeští reprezentanti Viktor Polášek, Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka uzavřeli své vystoupení v Koreji desátým místem.



Norové, kteří už v Koreji posbírali v individuálních závodech tři medaile, potvrdili s přehledem roli favoritů. Před Němci vedli už po prvním kole o dva body, ve druhém svůj náskok ještě výrazně navýšili a triumfovali rozdílem 22,8 bodu. Poláci ztratili další 3,3 bodu.

Nejdelší skok z Čechů předvedl v poslední skupině Koudelka, který doletěl na 124 metrů, k vylepšení 10. místa to ale nestačilo. Polášek zapsal na úvod soutěže 116 metrů, Štursa 107 metrů a Kožíšek 111,5 metru.

"Nepostoupit do druhého kola, být desátí v družstvech, to je prostě velká bída," řekl Koudelka. "Pro nás i pro fanoušky, kteří nám drží pěsti, je to neuvěřitelné zklamání. Naschvál to neděláme, ale tak to prostě aktuálně je," doplnil.

Od postupu do finále Čechy dělilo 27,4 bodu. Horší umístění zaznamenali čeští skokani v týmové soutěži jen v Salt Lake City 2002, kde skončili dvanáctí. V Soči byli sedmí.

Nejlepší pokus v družstvech předvedl právě Koudelka, který skočil 124 metrů. "Skok nebyl úplně nejhorší. Jasně, proti nejlepším je to pořád velká bída, ale na to, jak jsem tady skákal a celou sezonu se nedařilo, tak z olympiády neodjedu s hlavou sklopenou," řekla a doufal, že si ještě do konce sezony trochu zlepší náladu.

Naopak nejméně, jen 107 metrů, zvládl Vojtěch Štursa. "To je takový můj aktuální standard. Nepokazil jsem, ani jsem nepředvedl nic dobrého. Teď se s tím bude muset pracovat, potrénovat a nějak se z toho vyhrabat," řekl Štursa.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud