25. ledna 2018 • 17:55

Samková před obhajobou: Bůh viděl, že jsem dělala maximum

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten moment si jistě vybavíte. Jak se česká snowboardkrosařka přiřítila do cíle. A rozjela vítězný tanec, který pokračoval i na stupních vítězů. Byl to moment, který rozzářil olympiádu v Soči před čtyřmi lety. Šampionka Eva Samková s odstupem přiznává: „Teď už jsem za to všechno vděčná. Ale první rok nebyl jednoduchý.“ Nával slávy a pozornosti těžko vstřebávala. Teď už se chystá na obhajobu. „Beru to jako maturitu,“ přiznává v rozhovoru pro páteční Sport Magazín.



Zůstává svá. Z ničeho si nedělá těžkou hlavu. „Když nevyhraju, svět se nezboří,“ tvrdí 24letá snowboardkrosařka, která věří, že aspoň v něčem existuje spravedlnost. A přirovnává to k maturitě.

„Šla jsem na ni s tím, že neumím vůbec nic. Ale taky jsem věděla, že Bůh viděl, že jsem se ten poslední týden učila opravdu poctivě. Takže jsem si říkala: To dám! Protože jsem pro to něco udělala. S podobným odhlodáním pojedu i na olympiádu. Vím, že jsem se svědomitě připravovala, vím, co mám za sebou, nemusím se stydět, ani být z něčeho špatná. Dala jsem tomu maximum. Takže v tomto ohledu víc udělat nešlo,“ tvrdí trojnásobná juniorská mistryně světa.

Přípravu ji sice zkomplikovalo poranění ramene, ale ani tohle není nic, co by ji mělo vynervovat. „Naopak to jsou věci, které mohou člověka posílit. Víc si všeho váží. No, a když to v Koreji nevyjde, tak co? Nic se nestane. Ještě jsem nevyhrála mistrovství světa, takže pořád bude o co bojovat. Ono se to nezblázní, moji nejbližší mě i tak budou mít rádi. Stejně jako můj tým. Což je to nejdůležitější. Vybavuju si, že ani před Soči to nebylo zdravotně nejlepší,“ vybavuje si Samková, jedna z „holek na prkně.“ Vedle ní bude českou nadějí i Ester Ledecká.

Obsáhlý rozhovor s Evou Samkovou, olympijskou šampionkou, si můžete přečíst v pátečním Sport Magazínu.

Eva Samková ve Sport MagazínuFoto Sport Magazín

Co dalšího najdete ve Sport Magazínu
Uniklo z Facebooku: Nicolae Stanciu
Světový fotbal: Philippe Coutinho, brazilský záložník, a jeho svět
Profil: Jaká je Ester Ledecká? Na pomoc jsme si vzali kresby od jejího bratra Jonáše, stvořitele komiksové superSTR
Auto: Lexus LC 500
Vysoká hra Zdeňka Haníka: O Liborovi Zábranském, šéfovi brněnské Komety

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud