12. února 2018 • 05:28

Pančochová kvůli větru vynechala skok. Ve slopestylu skončila šestnáctá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Šárka Pančochová skončila ve slopestylu na olympijských hrách v Koreji šestnáctá. Zlatou medaili v závodu v Pchjongčchangu, který poznamenaly větrné poryvy, obhájila Američanka Jamie Andersonová.



Kvůli větru ve Phoenix Parku byla už v neděli zrušena kvalifikace a dnešní jen dvoukolové finále, oproti obvyklým třem jízdám, začalo s více než hodinovým zpožděním. Pančochová startovala jako první z 25 snowboardistek.

V závěru první jízdy musela česká reprezentantka právě kvůli poryvu zabrzdit před skokem a se známkou 43,46 bodu se zařadila v polovině na 11. místo. "Viděla jsem, že jedu pomalu a fouklo mi. Věděla jsem, že bych si dala hroznou hranu, tak jsem nechtěla riskovat. Bylo to jen o tom, kdo vůbec nějakou jízdu odjede," řekla Pančochová.

Ve druhé jízdě sedmadvacetiletá snowboardista spadla, dostalo se před ni pět soupeřek a nenavázala na pátou příčku z minulých her v Soči. "S holkama jsme si před startem popřály štěstí a ať to všichni přežijí ve zdraví. Dnes to byl spíše boj o přežití," uvedla Pančochová.

Stejně jako například Slovenka Klaudia Medlová, jež měla v první jízdě ošklivě vypadající pád, i Pančochová soudila, že měl být závod přeložen. "Chápu, že mají nasmlouvané televizní časy, ale my se všichni snažíme sem kvalifikovat, chceme zajet dobré jízdy a pak to vypadá takhle hrozně. Víceméně nikdo neodjel žádnou jízdu. Je to špatná reprezentace snowboardingu," dodala Pančochová.

Před čtyřmi lety Pančochová útočila na medaili, ale po těžkém pádu ve druhé jízdě o šanci přišla. Dnes vyvázla bez úhony a za týden ji v Koreji ještě čeká kvalifikace Big Airu.

Z 50 jízd skončilo pádem 32

Andersonová už v polovině suverénně vedla a větrnou loterii vyhrála s rovnými 83 body. Navázala na nedělní triumf krajana Redmonda Gerarda, jenž kraloval slopestylu teprve v 17 letech. Díky povedeným druhým jízdám se dostaly na medailové příčky Kanaďanka Laurie Blouinová a Finka Enni Rukajärviová, jež po stříbru ze Soči získala v Koreji bronz.

"Byla jsem úplně mimo z toho, že se jelo. Nahoře jsem si chtěla jen sednout a brečet. Dvě hodiny se mi třáslo celé tělo, protože jsem měla strach jet," popsala spolufavorizovaná Norka Silje Norendalová, která nakonec skončila čtvrtá.

Boční vítr měl za vinu řadu pádů při vysokých skocích. Dvě čisté jízdy nezajela ani jedna závodnice, tu první bez problémů dokončilo jen pět. Agentura APA spočítala, že z 50 jízd skončilo pádem 32.

"Jasně, že to mělo být přeloženo," přikyvovala Rakušanka Anna Gasserová. "Bylo to hrozně nebezpečné, jsem hlavně ráda, že se mi nic nestalo," dodala. Pozdější vítězka Andersonová byla podle ní jediná, kdo chtěl dnes závodit. "Protože má nejbezpečnější jízdu," vysvětlila Gasserová, jež skončila o místo před Pančochovou.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:

Snowboarding:

Ženy - slopestyle:

1. Andersonová (USA) 83,00 b., 2. Blouinová (Kan.) 76,33, 3. Rukajärviová (Fin.) 75,38, 4. Norendalová (Nor.) 73,91, 5. Jensonová 72,26, 6. Langlandová (obě USA) 71,80, 7. Candrianová (Švýc.) 66,35, 8. Fjodorovová (OSR) 65,73, 9. Fudžimoriová (Jap.) 63,73, 10. Könzová (Švýc.) 59,00, ...16. Pančochová (ČR) 43,46.

Šárka Pančochová si dojela pro šestnácté místo
Šárka Pančochová si dojela pro šestnácté místo

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud