Ondřej Němec
21. února 2018 • 04:50

Učitel medailistů: Samková byla taneční hvězda, Erbanové šel hokej

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli štěstí, napadne vás, když mluvíte s Alešem Sukem. Bývalý kantor a trenér běžeckého lyžování ve Vrchlabí učil hned čtyři z českých olympioniků: Evu Samkovou, Karolínu Erbanovou, Karolínu Grohovou a Michala Krčmáře. A mezi nimi tři medailisty! Sympatický učitel ve výslužbě má ale na Hrách ještě pátého svěřence, který začal olympijskou etapu už v Naganu.



Ani nedávná operace srdce nezabrání jednasedmdesátiletému Aleši Sukovi, aby sledoval čtyři ze svých bývalých žáků, jak sbírají medaile na olympiádě v Pchjongčchangu. „Určitým způsobem mě to naplňuje, aspoň nemám čas myslet na zdravotní průšvihy,“ říká sympatický učitel medailistů.

Co říkáte na úspěchy svých žáků?
„Já si dělám čárky, takže dobrý, dobrý. (směje se) Tři medaile a čtyři umístění do sedmého místa.“

Jací byli jako žáci? Poznal jste, že něčeho dosáhnou?
„Ne, ne. Nepoznal. Eva Samková , to byla pohybově velice nadaná dívka. Výborně tancovala v profesionálním souboru ve Vrchlabí a už tam říkali, že je to taneční hvězda. Maminka, horolezkyně, se imrvére bála, aby si děvenka zase něco nezlomila. Eva totiž přišla tu se zlomenou nohou, tu se štípnutou kostí nebo s nějakým výronem. Proto ji v sedmé třídě nasměrovala k panu učiteli Sukovi na běh na lyžích. Eva s námi rok trénovala na běžkách, ale já jsem předem věděl, že ji to nebude bavit.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud