11. ledna 2014 • 12:55

Jágr o Hadamczikovi: Chudák Lojza, nominaci by radši sežral

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českém sportu asi neexistuje třaskavější téma. Hokejová nominace Aloise Hadamczika na olympiádu do Soči vzbudila bouřlivé diskuze, leckdo by tým poskládal úplně jinak. O výběru, který pojede hájit české barvy na velký turnaj, se vyjádřil i Jaromír Jágr. "Kritiky už bylo dost," vzkázala největší česká hvězda ze zámoří.



Když Alois Hadamczik přečetl seznam 25 vyvolených jmen, asi netušil, jaký se strhne poprask. Do svého výběru zařadil několik překvapivých hráčů, naopak některé hokejisty, co letos válí v zámoří (Hudler, Hejda, Polák), nechal bez povšimnutí.  

"Jirkovo opomenutí považuju za největší nespravedlnost, jakou jsem za poslední roky v hokeji zaznamenal," řekl v rozhovoru pro deník Sport hráčský agent a olympijský vítěz z Nagana Petr Svoboda v narážce na to, že Hadamczik na olympiádu nevezme Jiřího Hudlera, jednoho z nejlepších Čechů v letošním bodování NHL.


Vlnu diskuzí vyvolal i Jan Hejda, který sice v barvách Colorada prožívá báječnou sezonu, ale Hadamczikovi se do sestavy také nevešel. "Jeho systém je spíš jenom okrajový. Ale na vrcholové úrovni, zvlášť v dnešním hokeji, rozhodují malé detaily, které v něm chybějí. Kluci si to musí uhrát sami," řekl pro Sport. (kompletní rozhovor čtěte ZDE).

Na facebooku se snaží kroti emoce Jaromír Jágr. "Chudák Lojza . Kdyby věděl, kolik nepříjemností kvůli té sestavě bude mít, tak ji radši sežral," napsala na svůj profil česká hokejová legenda, která se chystá už na své páté Hry.

Jágr vyzval fanoušky, aby přestali s remcáním a pozitivně podpořili ty, kteří pod olympijské kruhy pojedou bojovat za Česko. "Myslím, že kritiky už bylo dost, je čas začít věřit a doufat. Nač stahovat kalhoty, když brod (Soči) je ještě daleko," zdůraznil druhý nejstarší hráč českého výběru.

Útočník New Jersey, který v Soči oslaví 42. narozeniny, bude opět patřit ke klíčovým mužům Hadamczikova výběru. V rozhovoru pro deník Sport minulý týden přiznal, že s nominací to českému trenérovi vůbec nezávidí.

"Pro trenéry reprezentace je to náročné, jsou pod tlakem. Musejí si spoustu věcí obhájit, stát si za nimi. A i kdyby se mě trenér zeptal na názor, jestli někoho vzít, nebo ne, nic bych neřekl. Protože je to jeho rozhodnutí," uvedl Jágr.

Jaromír Jágr bojuje s New Jersey o další body
Jaromír Jágr bojuje s New Jersey o další body

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud