Martin Hašek
4. února 2014 • 12:30

Už žádné Švédsko! Bauer si na hokej do Soči sbalil českou vlajku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou českou vlajku si běžec na lyžích Lukáš Bauer přibalil s sebou na olympiádu do Soči. Chystá se s ní fandit na hokejových zápasech a trochu si tak napravit rodinnou pověst. Před pěti lety na domácím MS v Liberci totiž jeho děti se švédskými zástavami fandily soupeřům.



Znáte to přísloví o kovářově kobyle. Lukáš Bauer byl v roce 2009 hlavním českým esem libereckého mistrovství světa a kolem tratí ho oslavovaly tisíce fanoušků s vlajkami s modrým klínem. Až na jeho ratolesti Anetu a Matyáše, kteří vesele mávali žlutomodrou zástavou Švédska.

Talismany od dětí zůstaly doma. Chtěl jsem být lehčí, říká Bauer
Video se připravuje ...

„Na mistrovství světa v Liberci se proslavili, že měli švédskou vlajku, když jsem je držel v cíli,“ vzpomínal před odletem dobře naladěný Bauer. „Tak jsme přemýšleli, jestli vezmeme českou, švédskou, nebo švýcarskou. Protože Švýcarům se na posledním mistrovství světa docela dařilo. Nakonec máme na třímetrové tyči českou…“

S obří zástavou ale může mít Bauer v Soči problém. V Rusku totiž začalo platit nové nařízení, které omezuje velikost vlajek. Žerď nesmí být delší než jeden a půl metry. Dalším problémem je, že Rusové cenzurují nezávadnost nápisů na vlajkách.
„My tam máme napsáno Boží Dar a Jablonec, odkud je můj servisman Vítek Zahula. Najdeme nějakého ruského notáře,“ nedělá si Bauer starosti.

Před pěti lety fandily Bauerovy děti v Liberci se švédskou vlajkou
Před pěti lety fandily Bauerovy děti v Liberci se švédskou vlajkou

Trojnásobný olympijský medailista vyrazil už na svou pátou zimní olympiádu, čímž spolu s reprezentačním kolegou Jiřím Magálem a hokejistou Jaromírem Jágrem vyrovná český rekord bobisty Jana Kobiána. Nedělní skiatlon vynechá, jeho prvním závodem bude klasická patnáctka s intervalovým startem, která ho čeká příští středu.

„Když budu schopný bojovat s těmi nejlepšími, tak budu spokojený,“ říká Bauer. „Jestli to bude medaile, nebo to bude kousek za medailí, je věc druhá.  Pak je určitá hranice, kdy asi nebudu spokojený. Ale nedá se vyjádřit číslem, spíš odstupem. Určitě se nechci stresovat, že musím přivézt medaili.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud