Květoslav Šimek
10. února 2014 • 12:02

Kuzminová děkovala hokejistům: Pomohli mi ke zlatu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatá biatlonistka Anastasia Kuzminová, která v barvách Slovenska vybojovala stejně jako ve Vancouveru zlato, děkovala za obrovskou podporu i hokejistům. Kapitán Zdeno Chára byl se svými spoluhráči i trenérem Vladimírem Vůjtkem u trati. „Do prvního kopce jsem si říkala, že jedu pomalu, ale když jsem uviděla hokejisty volající ‚Nasťa pojď do toho!‘, tak prostě nešlo jet pomalu,“ usmívala se Kuzminová.



Anastasia Kuzminová o návštěvě hokejistů dopředu věděla. Zdeno Chára se hned po příletu do Soči nechal slyšet, že by právě na biatlon rád zašel. „Věděla jsem, že se hokejisté chystají přijít, ale na nástřelu, ani při rozjíždění, jsem je nikde neviděla,“ líčila Kuzminová v cíli.

„O to větší bylo mé překvapení v prvním kopci. Povzbuzování bylo neuvěřitelné, to se opravdu nedalo, když se na mě valila taková vlna. Díky všem, kteří mi věřili, fandili a povzbuzovali mě.“

Zdeno Chára se také hned sháněl po telefonním čísle na reprezentační kolegyni. V cíli se k ní osobně nedostal, chtěl ji za všechny hokejisty poblahopřát.

Anastasia Kuzminová na biatlonové střelnici
Anastasia Kuzminová na biatlonové střelnici

V úterý už se bude muset Kuzminová ve stíhacím závodě obejít bez podpory hokejistů. Vůjtkův tým čeká ve středu zahajovací duel olympiády proti Američanům.

"Byla bych velmi ráda, kdyby znovu dorazili, ale vím, že mají svůj program a musí se soustředit na svoje výkony. Naopak jsem teď na řadě já, budu se snažit je v příštích zápasech podpořit.“

Zlatá radost Kuzminové alespoň trochu obrousila hrany rodinného smutku. Její bratr Anton Šipulin, který závodí za Rusko, přišel v sobotním biatlonovém sprintu o jistou medaili až posledním výstřelem. Minul a skončil čtvrtý. Na bronzového Jaroslava Soukupa ztratil pouze 7 desetin sekundy!

„Velmi to bolí, chce se mi plakat,“ říkal Šipulin. Moje šance na zlato se rozplynula posledním výstřelem, mohl jsem v klidu vyhrát! Teď se za to nenávidím.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud