11. února 2014 • 18:21

Spencer a Hill? Gudas se mi směje, že jsem z Polska, říká Palát

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před rokem byli oba schovaní ve farmářské AHL, najednou se společně vydali reprezentovat Českou republiku na ZOH do Soči. Nadějný útočník Ondřej Palát a brousek Radko Gudas si svými výkony zařídili stabilní pozici v sestavě Tampy Bay. "V klubu jsme dost vytížení a proto věřím, že jsme připravení jak fyzicky, tak psychicky," řekl ještě před odletem obránce Gudas.



Kde se vlastně vzala tahle dvojka, která připomíná Terence Hilla a Buda Spencera, dvojici televizních šoumenů, kteří bavili obrazovky v osmdesátých letech svými westerny a akčními komediemi?

Poprvé se potkali zhruba před třemi lety na farmě v Norfolku a mnoho společného neměli. "Maximálně lásku k pivu," smáli se oba.

Od té doby ale pražák Gudas a Palát , rozený ve Frýdku-Místku tráví většinu času spolu. "Směje se mi, že jsem z Polska, ale já jsem na své rodné město pyšný," vykládal o pošťuchování s neústupným obráncem Palát . A nezapomněl kolegovi popíchnutí vrátit. "Já aspoň vím, jak se ovládá Xbox, on ani neví, jak to držet," smál se Palát v rozhovoru pro NHL.com.

V AHL vytvořili čeští borci jádro středoevropské mafie. Do party ještě přibrali Slováky Richarda Pánika a Jaroslava Januse, dohromady si pronajali dům u pláže a začali budovat zámořskou kariéru. "Bydlet takhle u moře s dalšíma dvěma super klukama bylo výborný," vzpomíná Palát . "V mužstvu se nám skvěle dařilo, ve volném čase jsme pak hodně surfovali, byla to prostě pecka."

I když pochází ze země, která těžko může mít velkou surfařskou tradici, tomuto sportu oba rychle propadli. "Měli jsme najatého profíka, který nás trénoval. Po tréninku se šlo na vlny. Většinou jsme pak byli zpocení jako prasata, ale byl to vynikající trénink," vysvětloval Palát .

Tvrdá práce se dvojici budoucích reprezentačních opor brzy začala vracet, oba si teď mohou v jednom týmu zahrát s legendárním Jaromírem Jágrem . "Vyrůstali jsme sledováním Jágra na ledě, tohle je samozřejmě splněný sen," těší se na spolupráci s jedenačtyřicetiletým útočníkem Radko Gudas .

Jestli ale obránce naskočí už zítra proti Švédsku, to se zatím neví. Trápí ho totiž nachlazení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud