15. února 2014 • 19:50

Olympiáda ONLINE: Neureuther je v Soči. S límcem a o den později

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté dnes nastoupí v posledním utkání v základní skupině olympijského turnaje proti Švýcarům, s nimiž na loňském světovém šampionátu dvakrát prohráli. V akci bude také čtveřice skokanů na velkém můstku. Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná už má svůj dnešní závod za sebou, ve své jízdě skončila na posledním místě a do dalších bojů nepostoupila. Štafeta běžkařek doběhla desátá.



AKTUALIZOVAT ČLÁNEK

19:55 S jednodenním zpožděním dorazil do dějiště olympijských her jeden z největších favoritů na zisk medaile ze slalomu Felix Neureuther. Německý lyžař měl do Soči přijet už v pátek, ale cestou na letiště měl automobilovou nehodu a odlet do Ruska musel o den odložit. Vicemistr světa Neureuther dorazil do Soči s límcem zpevňujícím krk a přiznal, že má po havárii bolesti. Proto ještě v neděli neplánuje trénovat na sněhu.

18:04 Úřadující mistr světa Alexandr Treťjakov se stal na domácí dráze v Soči prvním ruským olympijským vítězem ve skeletonu.

17:30 Horké počasí v Soči trápí i sdruženáře, kteří se chystají na úterní závod. Ve skokanském areálu dnes bylo až 18 stupňů a závodníci trpěli v kombinézách, které jsou navrženy pro mnohem nižší teploty.

"Počasí na pláži si tu užíváme víc než to, že jsou naše kombinézy dost horké," prohlásil Američan Bill Demong s tím, že si připadá, jako by nosil potápěčský neoprén. "Takže to dole sundáváme, jak nejrychleji to jde," dodal.

17:10 Nejen akrobatické lyžařské či snowboardové disciplíny byly v Soči hodně náročné. Ruská lyžařka Maria Komissarovová při dnešním tréninku na olympijský skikros utrpěla vážné zranění a musela okamžitě podstoupit operaci v nemocnici nedaleko areálu ve středisku Krasnaja Poljana. Třiadvacetiletá lyžařka má zlomený a vychýlený hrudní obratel, její stav prý nedovolil převoz do Moskvy. VÍCE ZDE

Maria Komissarovová na tréninku akrobatických lyžařek Maria Komissarovová na tréninku akrobatických lyžařekFoto Reuters

16:40 Olympijským vítězem na 1500 metrů se stal senzačně Zbigniew Bródka, jenž vybojoval první rychlobruslařské zlato pro Polsko v historii. Devětadvacetiletý závodník porazil v Soči o pouhé tři tisíciny sekundy Nizozemce Koena Verweije, bronz získal Kanaďan Denny Morrison.

15:45 Ve druhém čtvrtfinále turnaje hokejistek podlehly domácí Rusky 0:2 Švýcarkám, které vyzvou obhájkyně titulu Kanaďanky.

14:30 Ruští hokejisté hrají v souboji velmocí s USA a tenhle zápas zaujal i ochranku... Vy ho můžete sledovat ONLINE ZDE »

14:20 Američtí rychlobruslaři se po nepovedeném prvním týdnu olympijských soutěží vrátí ke starým kombinézám. V těch sbírali úspěchy ve Světovém poháru, zatímco v nových supermoderních oblecích nezískali v šesti závodech v Soči ani jedinou medaili. Dnes jim výměnu schválil Mezinárodní olympijský výbor, nic proti tomuto kroku nenamítali ani zástupci mezinárodní bruslařské unie ISU.

13:50 Dvojnásobným ruským úspěchem skončil na olympijských hrách v Soči závod rychlobruslařů na krátké dráze na 1000 metrů. První dojel Viktor An a druhý Vladimir Grigorjev, bronz získal Nizozemec Sjinkie Knegt.

13:30 Číňanka Čou Jang vyhrála na olympijských hrách v Soči závod rychlobruslařek na krátké dráze na 1500 metrů a obhájila zlato z Vancouveru. Stříbro získala Sim Sok-he z Koreje, třetí ve finále dojela Italka Arianna Fontanaová. Česká reprezentantka Kateřina Novotná vypadla v rozjížďce a v celkovém pořadí obsadila 31. místo. Rozhovor s ní čtěte ZDE

12:00 Švédské kvarteto získalo díky finišmance Charlotte Kallaové zlato ve štafetě běžkyň na lyžích na 4x5 km na olympijských hrách v Soči. Druhé skončilo Finsko a bronz má Německo. Favorizované Norky dojely až páté. Češky byly po prvním úseku díky Evě Vrabcové-Nývltové na druhém místě, ale Karolína Grohová, Petra Nováková a Klára Moravcová kontakt s elitou neudržely a celkem nabraly na 10. místě ztrátu 3:27,1 minuty.

11:47 Hokejistky Švédska zdolaly ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Soči v severském derby Finsko 4:2 a v boji o finále je v pondělí čekají Spojené státy americké. Švédky oplatily Finkám porážku ze souboje o bronz na minulé olympiádě ve Vancouveru.

11:25 Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná vypadla na OH v Soči v závodu na 1500 m v rozjížďce. Ve své jízdě skončila na posledním místě.

11:10 Očekávané vysoké teploty v dějišti zimních olympijských her přiměly pořadatele posunout o hodinu start nedělního superobřího slalomu mužů. První lyžař se na sjezdovku v areálu Roza Chutor vydá už v 7:00 SEČ.

09:38 Američtí rychlobruslaři se po nepovedeném prvním týdnu olympijských soutěží vrátí ke starým kombinézám. V těch sbírali úspěchy ve Světovém poháru, zatímco v nových supermoderních oblecích nezískali v šesti závodech v Soči ani jedinou medaili. Na vývoji nových kombinéz s označením Mach 39 se před olympiádou podíleli odborníci z kosmického výzkumu a zbrojařský gigant Lockheed Martin. Američané v nich měli být ještě rychlejší, jenže údajná technologická výhoda nefungovala; v Soči zatím dosáhli nejlépe na sedmé místo.

09:29 Rakušanka Anna Fenningerová vyhrála superobří slalom na olympijských hrách v Soči. Třetí žena průběžného pořadí Světového poháru v této disciplíně dnes za sebou nechala o 0,55 sekundy Marii Höflovou-Rieschovou z Německa. Třetí skončila další Rakušanka Nicole Hospová. Do cíle obtížné trati, kterou nezvládla řada závodnic, dorazily obě české reprezentanky. Klára Křížová skončila sedmnáctá, Kateřina Pauláthová ve třetí desítce. Závod jsme sledovali online »

08:31 Čeští hokejisté nastoupí do dnešního závěrečného zápasu základní skupiny olympijského turnaje bez nemocného útočníka Patrika Eliáše. Naopak premiérový start na hrách i v seniorské reprezentaci čeká obránce Radka Gudase, který měl podobné zdravotní problémy jako Eliáš po příletu do Soči.

08:04 Narozeniny dnes slaví Jaromír Jágr. Je mu 42 let. Gratulujeme!

07:59 Začíná superobří slalom žen, do kterého zasáhnou i dvě české závodnice Klára Křížová a Kateřina Pauláthová. Závod sledujte na iSport.cz online »

07:30 Výběr kouče Aloise Hadamczika dnes večer nastoupí k zápasu proti Švýcarsku. Potřebuje co nejvýrazněji vyhrát, aby udržel naději na přímý postup do čtvrtfinále. Vedle tří vítězů skupin si ho totiž zajistí i tým s nejlepší bilancí z druhého místa, jenže po vysokých výhrách Kanady a Finska ve skupině B to příliš příznivě nevypadá. Švýcaři už český tým na Hrách jednou porazili – v Turíně před osmi lety v základní skupině 3:2 – a od té doby se ještě zlepšili. Loni poslali Česko domů z MS ve Stockholmu už ve čtvrtfinále a nakonec senzačně získali stříbro.

07:11 V závodu skokanů na lyžích na velkém můstku nastoupí všichni čtyři čeští reprezentanti. V kvalifikaci z nich byl nejlepší Jakub Janda na desátém místě.

07:02 Do dějiště her se dnes vydají poslední čeští sportovci. Ráno z Prahy odletí snowboardistka Ester Ledecká a lyžař Filip Trejbal.

07:01 Vítáme vás u sobotního přehledu olympijského dění. Nezapomeňte také sledovat komentáře týmu deníku Sport přímo ze Soči na Twitteru:

Rakouský sdruženář Bernhard Gruber pózuje fotografům po svém tréninkovém skoku, závodníky trápí horko a v kombinézách se prý cítí jako v neoprenu
Rakouský sdruženář Bernhard Gruber pózuje fotografům po svém tréninkovém skoku, závodníky trápí horko a v kombinézách se prý cítí jako v neoprenu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud