Michal Koštuřík
18. února 2014 • 08:36

Slovenský kouč Bokroš: Češi mají lepší tým, Židlický je neuvěřitelný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narodil se v Karviné a jako trenér zanechal v české extralize nesmazatelnou stopu. Před deseti lety dovedl Ernest Bokroš své svěřence ze Zlína k historickému titulu. Pak působil v Českých Budějovicích a ve Vítkovicích. Přesto dnes bude držet palce Slovensku, které vnímá jako svou domovinu. „Asi rozhodne výkon gólmana,“ soudí současný trenér slovenské reprezentace do 20 let před osmifinále olympijského hokejového turnaje.



V šest večer zasedne Ernest Bokroš doma k televizi, zatopí si v krbu a vychutná si u sklenky vína jedinečný zápas. Na obou stranách bude mít kamarády-trenéry. Výborný vztah má s Aloisem Hadamczikem i s Vladimírem Vůjtkem. „Proto nemůžu tipovat, jak to dopadne. Fakt to po mně nechtějte,“ brání se odhadnout výsledek. Přizná však, že fandí Slovákům.

Těm by prý mohla pomoci zkušenost z posledního světového šampionátu, na kterém někdejšího federálního bratra porazili. „Budou si věřit,“ nepochybuje. „Češi mají líp složený tým, je v něm víc individualit. Ale je to otevřené a na zápas se těším. Oba celky si budou dobře uvědomovat, že poražený jede domů,“ doplňuje Bokroš.

Který z českých hokejistů má jeho respekt? Nad jiné staví obránce Marka Židlického , mistra v podpoře útoku. „Pořád se mi hrozně líbí, je to Pan hráč,“ nešetří obdivem. „On a Martin Hamrlík , to jsou neuvěřitelní obránci. Taky se mi líbí váš kapitán Plekanec . A o Jágrovi se nemusíme bavit. Je úžasné, co předvádí ve 42 letech,“ shrnuje Bokroš.

Židlický svádí u mantinelu boj se Švýcarem Blindenbacherem
Židlický svádí u mantinelu boj se Švýcarem Blindenbacherem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud