24. února 2014 • 22:05

Medaile jsou DOMA! Skvělí čeští biatlonisté přiletěli ze Soči

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Všech osm medailí z olympijských her v Soči už je v Česku. Den po rychlobruslařce Martině Sáblíkové a snowboardistce Evě Samkové dnes večer po desáté hodině dorazili do Prahy také biatlonisté, kteří vybojovali pět cenných kovů a stali se nejúspěšnější částí výpravy.



Kromě vlajkonoše ze závěrečného ceremoniálu Ondřeje Moravce a dalších tří biatlonových medailistů Jaroslava Soukupa, Gabriely Soukalové a Veroniky Vítkové byl v leteckém speciálu ze Soči zbytek nejúspěšnější české výpravy v historii včetně běžců na lyžích Lukáše Bauera a Evy Vrabcové-Nývltové.

Na velký mávání to nebylo, říkal vlajkonoš Moravec o zakončení ZOH
Video se připravuje ...

Jako první vystoupil z letadla Moravec obtěžkán svými třemi medailemi, následován kolegy. Poté se všichni čtyři pochlubili svými cennými suvenýry ze Soči za zvuku kovového cinkotu. "Už jsou trochu otřískané, ale nedá se nic dělat," řekl Moravec na tiskové konferenci po příletu. "Když je mám 15 minut na krku, tak jsem hodně ohnutý, fyzioterapeut to nevidí rád," dodal.

Samotný let ze Soči, zpožděný kvůli odbavování, probíhal v poklidné atmosféře. "Letuška se divila, že je tam nějaká komorní atmosféra. Že nikdo moc neslaví," prozradil Moravec.

Všechny medaile jsou doma! Ze Soči dorazili úspěšní biatlonisté
Video se připravuje ...

Někteří ze sportovců využili možnost navštívit kokpit letadla. "Ukazovali mi různá tlačítka s tím, že většinu nepoužívají," prozradil Soukup. "Když viděli barvu mých vlasů, tak mě k řízení nepustili," dodala blondýna Soukalová.

Moravec byl podle počtu medailí nejúspěšnějším českým sportovcem her v Soči. Získal tři cenné kovy - stříbro ze stíhacího závodu a smíšené štafety a bronz ze závodu s hromadným startem. Soukalová byla druhá v závodu s hromadným startem a ve smíšené štafetě. Soukup vybojoval bronz v úvodním sprintu a spolu s Vítkovou byl také členem smíšené štafety.

Soukalová: Mrzí mě, že na další závod musíme čekat tak dlouho!
Video se připravuje ...
To je úroda! Čeští hrdinové ze Soči, biatlonisté Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová, Eva Vítková a Jaroslav Soukup po příletu do Prahy
To je úroda! Čeští hrdinové ze Soči, biatlonisté Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová, Eva Vítková a Jaroslav Soukup po příletu do Prahy
Sáblíková po příletu ze Soči: Chtěla bych do Ria na kole
Video se připravuje ...
Hustý! Samková se Sáblíkovou skákaly na Letné s fanoušky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud