Jiří Punčochář
25. února 2014 • 07:00

Závodit je lehčí než plnit povinnosti medaisty, vyhlíží Soukalová SP

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | V sobotu ještě část z nich závodila, v pondělí před půlnocí přiletěli speciálem do Prahy, dnes a ve čtvrtek mají naplánované uvítací programy ve svých domovech… taky si říkáte, že biatlonoví sběrači medailí ze Soči toho musí mít plné kecky? Nuže, asi mají. Ale nejraději by hned v týdnu jeli na další závody. Až je jim líto, že kolotoč pokračuje až další víkend.



Český biatlon prožil v Soči olympiádu snů, do společné pokladnice přinesl nejvíc medailí z celé výpravy. Že by to ale mělo znamenat pokles motivace pro zbytek sezony, ve které na ně čeká běžný dojezd Světového poháru, o tom nemůže být ani řeč.

Do slovinské Pokljuky, kde seriál pokračuje od 6. do 9. března, by se nejraději vypravili třeba hned.

Vlajkonoš Moravec si za medaile postaví dům, prozradil po příletu
Video se připravuje ...

„Trochu mě mrzí, že další závody nejsou daleko dřív a musíme čekat takovou dobu. Když jsme namotivovaní po výsledcích, které jsme měli... je to hodně daleko,“ překvapila Gabriela Soukalová.

Potvrdila tím svá vyjádření z olympiády, že jelikož je kus ženské, sil má dost. „Ukazuje se, že je lehčí závodit, než si plnit povinnosti, které jsou s tím spjaty. Takže, hurá do toho!“ zavelela s úsměvem.

Soukalová: Mrzí mě, že na další závod musíme čekat tak dlouho!
Video se připravuje ...

Světový pohár v biatlonu má na programu ještě tři závody, po zastávce v Pokljuce se pokračuje ve finském Kontiolahti a konec je v Oslu.

Tebe jsem nemyslel, hasil požár Moravec

„S motivací po olympiádě nebude problém. Jsme na tom o hodně líp než běžci,“ řekl trochu neurčitě Ondřej Moravec, trojnásobný olympijský medailista.

Jak si vedli v Soči

Ondřej Moravec          2x stříbro, bronz

Jaroslav Soukup         stříbro, bronz

Gabriela Soukalová     2x stříbro

Veronika Vítková        stříbro

Mimoděk se tak postaral o jednu z humorných vsuvek tiskové konference, na které druhá část české výpravy předvedla v pondělí v noci svoje medaile.

„Jak myslíš, běžci?“ nechápavě se na něho podíval Lukáš Bauer, sedící za stejným stolem.

„Tebe jsem nemyslel,“ snažil se věc zahladit Moravec, ale zjevně moc neuspěl.

„Říkal běžci, ne?“ hučel Bauer do vedle sedící biatlonistky Evy Puskarčíkové, ale to už všechno probíhalo v lehčím tónu. Vtipu rozuměli jen zúčastnění.

To je úroda! Čeští hrdinové ze Soči, biatlonisté Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová, Eva Vítková a Jaroslav Soukup po příletu do Prahy
To je úroda! Čeští hrdinové ze Soči, biatlonisté Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová, Eva Vítková a Jaroslav Soukup po příletu do Prahy

Nepomlátit vlajkou

Biatlonisté litovali, že nemohli Soči opustit dřív, aspoň jako první várka reprezentantů v neděli odpoledne. Přestože si podmínky na olympiádě nemohli vynachválit a spokojeni byli i se slavnostním zakončením. Nejvíc asi Moravec, vlajkonoš zbytku výpravy.

Všechny medaile jsou doma! Ze Soči dorazili úspěšní biatlonisté
Video se připravuje ...

Podobně jako lyžařka Šárka Strachová před zahájením ani on neměl čas na trénink nebo instrukce, co přesně s vlajkou dělat.

„Žádné noty jsem nedostal, navíc není co trénovat. Byli jsme tam namačkaní, při větším mávání vlajkou hrozilo, že pomlátím lidi kolem sebe,“ referoval Moravec.

Co čeká biatlonisty v SP

6. až 9. března        Pokljuka (Slov.)

13. až 16. března     Kontiolahti (Fin.)

20. až 23. března     Oslo (Nor.)

Část úspěšné party čeká dnes v 18 hodin přivítání v Jablonci, účastní se Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup, Jitka Landová a Tomáš Krupčík. Ve čtvrtek v 16 hodin přivítá Letohrad svého hrdinu Ondřeje Moravce.

Pak nastane čas na trénink.

„Tak to máme nastavené v hlavě. Závody jsou furt, člověk má jediný týden na odpočinek a musí se připravit. Už jsou to jen tři týdny. Pár závodů a je hotovo,“ řekl Soukup.

Zbytek Světového poháru může Čechům přinést další potěšení. Ženský žebříček registruje zatím dvě závodnice v elitní desítce, což by bylo na konci výborné vysvědčení.

„Na to se těším. Udržet se v top ten je motivace,“ podotkla Veronika Vítková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud