Květoslav Šimek
14. května 2020 • 16:05

Jména pro Velkou pardubickou: obhájce Theophilos i kůň hvězdného trenéra

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první přihlášce do 130. ročníku Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, která by se měla běžet 11. října, je zatím třicet jmen. Největší zastoupení má tradičně trenér Josef Váňa, který kromě obhájce vítězství Theophila z otevřeného syndikátu DK iSport-Váňa přihlásil No Time To Lose, Ange Guardiana, Dusigrosze, Mazhilise, Sottoventa a Aenease. Koně přihlásil i hvězdný trenér Gordon Elliott, který připravil ke dvěma triumfům ve Velké národní Tiger Rolla.



Elliott do Pardubic přihlásil třetího z letošního cheltenhamského krosu, jedenáctiletého valacha Out Sama. Dva koně zapsal i francouzský trenér Emmanuel Clayeux. Kromě Urgent de Gregaine, druhého z Velké pardubické 2017, přihlásil i Unbrin de l’Isle, který loni finišoval na druhé příčce v Ceně Labe.

9letý Theophilos při svém prvním startu ovládl Velkou pardubickou
9letý Theophilos při svém prvním startu ovládl Velkou pardubickou

Jedinou přihlášenou klisnou je zatím devítiletá Izynka od trenéra Čestmíra Olehly. Nechybí ani tři poslední vítězové Theophilos, Tzigane du Berlais a No Time To Lose. Ze známých jmen jsou zapsáni Hegnus, Stretton, Chicname de Cotte, Talent nebo Bridgeur. Nabito mohou mít i trenéři Holčákové. Radek zapsal tři koně: Bugssie Malone, Direct Lagrange a Hegnus. Táta František přihlásil Mustamira.

Zatím není jasné, v jakých termínech se uskuteční čtyři kvalifikace. Sezona je kvůli pandemii koronaviru nabouraná. První překážkové dostihy by v Pardubicích měly být 20. června. Druhé kolo přihlášek na Velkou pardubickou je 24. září 2020. Kompletní seznam přihlášených najdete na http://www.dostihyjc.cz/prihlasky.php?id_den=8581.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Redaktor Sportu Martin Hašek o syndikátu iSport-Váňa: Utvořili jsme super tým
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud