23. května 2018 • 16:00

Dostál se zastal sportovkyň: Z jejich výkonů si občas kecnu na zadek!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to chlap jak hora, zároveň ale gentleman. Kajakář Josef Dostál jako moderátorku své tiskovky přizval tenistku Andreu Sestini Hlaváčkovou a zastal se sportovkyň oproti názoru volejbalového trenéra Zdeňka Haníka.



Na dámu se muselo čekat, protože Sestini Hlaváčkovou doma zdrželi antidopingoví komisaři.

„Je to poprvé, co moderátora zastavila dopingová kontrola, ale nedalo se dělat nic jiného,“ usmívala se Sestini Hlaváčková, která už vloni na podzim s úspěchem odmoderovala setkání světové asociace olympijských výborů ANOC.

I za to jí Dostál předal puget a pohladil ji slovy: „Když se vrátím k nedávnému tématu, nejen ty, ale všechny ostatní sportovkyně jste pro mě velkou inspirací.“

Dostál jasně narážel na diskuzi o komentáři volejbalového trenéra Zdeňka Haníka, jehož vybudil ohlas knihy biatlonistky Gabriely Koukalové k originálnímu zamyšlení nad vrcholovým sportem žen.

Dostál o postavení žen ve sportu: S Haníkem nesouhlasím, debatu rozpoutala Koukalová
Video se připravuje ...

„Já jeho názor dlouhodobě znám. Nesouhlasím s ním, ale pana Haníka jako člověka rozhodně respektuju. Je to mamky dlouhodobý známý, kamarád, já ho taky tak beru. Nelíbí se mi tyhle názory o tom, co by kdo měl dělat a neměl dělat,“ vysvětloval Dostál. „Když bude víc názorů o tom, že by měli vrcholový sport dělat pouze chlapi, kvůli ženám, co jsou v mé bezprostřední blízkosti, jsem se do toho musel opřít.“

Dostál se netají obdivem k úspěšným sportovkyním. Na olympiádě v Riu ho uchvátil bojovný výkon tenistky Petry Kvitové, jeho přítelkyní je lyžařka Kateřina Pauláthová a jako vzor pro svůj odvážný plán získat na olympiádě v Tokiu tři medaile si vybral Ester Ledeckou. Jeho sestry Anna a Magdalena zase hrají plážový volejbal.

„U Petry Kvitové mě neskutečně zaujala touha bojovat, porazit soupeřku. Jde o to, že chlapské prostředí znám moc dobře, v tom se pohybuju spoustu let, takže mě jen tak něco nevytrhne. Ale co někdy dokáží ženské za obrovské výkony, z toho si občas kecnu na zadek a strašně mě to inspiruje,“ líčí Dostál.

K Haníkovi se nekorektně vyjadřuje i pořad Branky, body, kokoti. Na jeho novou epizodu Ester k žehlicímu prknu a fantazie opuštěného samce se můžete podívat zde »

Z OH v Tokiu chci tři medaile, vyhlásil Dostál. Inspiruje ho Ledecká
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud