25. září 2021 • 13:12

České zklamání na MS. Finále bez Prskavce a spol., Galušková šestá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakářka Antonie Galušková skončila při své premiéře na seniorském mistrovství světa ve vodním slalomu šestá. Jediná česká zástupkyně v sobotním finálovém programu zvládla jízdu s jedním dotykem branky a od stupňů vítězů ji dělilo 3,39 sekundy.



Dvacetiletá kajakářka byla se svým umístěním při debutu na seniorském MS naprosto spokojená. „Ta jízda měla samozřejmě svoje mouchy, nebylo to úplně perfektní, ale kdyby mi někdo včera řekl, že budu šestá, tak rozhodně beru všema deseti,“ pochvalovala si předloňská juniorská mistryně světa. Nevydařené akce do 23 let jí pošramotily sebevědomí. „Můj trenér s tím měl co dělat. Vedli jsme dlouhé rozhovory. Na těch seniorských akcích se mi jezdí mnohem líp, protože nevím, co od sebe mám čekat na těch velkých akcích,“ svěřila se.

Titul v Bratislavě vybojovala Ricarda Funková, která navázala na olympijské zlato z Tokia. Německý úspěch podtrhla ziskem stříbrné medaile Elena Apelová. Třetí místo obsadila Kimberley Woodsová z Velké Británie.

Jiří Prskavec v Bratislavě
Jiří Prskavec v Bratislavě

Finále kajakářů se poprvé od roku 2014 jelo na mistrovství světa bez české účasti. Na světovém trůnu vystřídal předloňského šampiona Jiřího Prskavce Francouz Boris Neveu, který navázal na svůj sedm let starý triumf. Ve finálové jízdě naprosto dominoval, vyhrál téměř o čtyři sekundy před italským překvapením Marcellem Bedou. Bronz obhájil Španěl Joan Crespo.

Ze silného českého tria měl nejblíže k postupu olympijský šampion Prskavec, kterého od něj na jedenácté příčce v semifinále dělilo pět setin. Vítěz Světového poháru a úřadující mistr Evropy Vít Přindiš a stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 Vavřinec Hradilek nepostoupili kvůli padesátisekundovým penalizacím na jedné z posledních branek.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Bratislavě:

Muži:

K1: 1. Neveu (Fr.) 83,92 (0 trest. sekund), 2. Beda (It.) -3,83 (0), 3. Crespo (Šp.) -3,98 (2), ...v semifinále 11. Prskavec, 36. Přindiš, 38. Hradilek (všichni ČR).

Ženy:

K1: 1. Funková 94,80 (2), 2. Apelová (obě Něm.) -2,51 (0), 3. Woodsová (Brit.) -3,10 (2), ...6. Galušková -6,49 (2), v semifinále 15. Minařík Kudějová, 18. Nesnídalová (všechny ČR).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud