19. dubna 2014 • 21:01

Šňůra Liberce končí po 32 zápasech, Budějovice ve finále vyrovnaly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic vyrovnali stav finálové série extraligy na 1:1. V druhém utkání v Liberci vyhrál Jihostroj po dramatickém průběhu 3:2 a připravil domácí Dukle první porážku po sérii 32 vítězných zápasů v extralize a Českém poháru. Třetí finálový duel se hraje v úterý v Českých Budějovicích.



V sérii o třetí místo, která se na rozdíl od finále hraje jen na tři vítězné zápasy, vede Zlín nad Příbramí 2:0. Stejně jako v pátek doma zvítězil hladce 3:0.

"Hůř jsme dneska podávali, od toho se všechno další odvíjelo. A udělali jsme spoustu chyb, to prostě ve finále nejde. Ve čtvrtém setu jsme zabrali, zvedli jsme se, ale v tie-breaku jsme to nedokázali zopakovat," řekl v přenosu na tvcom.cz domácí univerzál Jan Hadrava.

Jihočeši se tentokrát v obraně zaměřili právě na Hadravu a tato taktika jim dokonale vyšla. Poměrem 25:22 získali úvodní set, což byl po páteční hladké prohře 0:3 jejich první dílčí úspěch ve finálové sérii, a neměli daleko ani k výhře v druhé sadě. V koncovce totiž vymazali tříbodový náskok Dukly a rozpoutali dramatickou přestřelku, v níž sami měli setbol, nakonec ale podlehli 28:30.

Svěřence Jana Svobody to ale nikterak nevykolejilo. Třetí set hosté vyhráli 25:23 a i dál mohli využívat libereckých chyb na servisu, které trenéra Michala Nekolu při oddechových časech hodně zlobily. A když k výtečnému výkonu libera Hupky Jihočeši přidali i přesnou obranu na síti, vystoupal jejich náskok v průběhu čtvrtého dějství až na závratných osm bodů.

Jenže Dukla se své dlouhé vítězné série nechtěla vzdát ani za stavu 11:19 nebo 18:23. Domácí tým s veterány Řezníčkem a Staňkem v sestavě zabojoval a téměř ztracenou koncovku sedmi body za sebou ještě vyrval soupeři z rukou.

Zaplněná hala byla ve varu, ale tie-break ji zase zchladil. Šestibodový náskok v něm už Jihočeši nepromarnili, zápas po dvou a půl hodinách skončil a s ním i liberecká vítězná jízda.

"Hráli jsme odvážněji na servisu i v útoku a vycházelo nám to. Jsem rád, že jsme to v pátém setu dotáhli, kdybychom takový zápas prohráli, to by mě hodně mrzelo," řekl českobudějovický univerzál Michal Kriško.

Play off volejbalové extraligy mužů:

Finále - 2. zápas:

Liberec - České Budějovice 2:3 (-22, 28, -23, 23, -9)
Rozhodčí: Renčín, Činátl. Čas: 136 min. Stav série: 1:1.

O 3. místo - 2. zápas:

Zlín - Příbram 3:0 (25, 21, 15)
Nejvíce bodů: Kostoláni 16, Kolář 12, A. Bartoš 11 - Novotný 11, Čížek 8. Stav série: 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud