11. února 2017 • 20:00

Zakopali válečnou sekeru? Šipulin objal Fourcadea, ten čeká na vodku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny po konfliktu při závodu smíšených štafet na mistrovství světa v Hochfilzenu se biatlonisté Anton Šipulin a Martin Fourcade usmířili. Po sobotním sprintu si Rus s Francouzem v mixzóně podali ruku a krátce se objali, i když Fourcade úplně nadšeně nevypadal.



Suverénní lídr Světového poháru Fourcade ve čtvrtek během smíšené štafety najel do Rusa Alexandra Loginova, jenž se vrátil k biatlonu po dvouletém trestu za doping.

Alexandr Loginov (vlevo) padá po střetu s Martinem Fourcadem
Alexandr Loginov (vlevo) padá po střetu s Martinem Fourcadem

Při slavnostním vyhlášení proto Loginov a Šipulin odmítli Fourcadeovi podat ruku, na což Francouz reagoval ironickým potleskem a odchodem ze stupňů vítězů. Konflikt mezi Šipulinem a Fourcadem poté pokračoval i na tiskové konferenci.

Minimálně k formálnímu smíru mezi dvěma biatlonovými hvězdami došlo po sobotním sprintu. Šipulin v prostoru pro rozhovory s novináři počkal, až Fourcade dokončí své interview s ruským novinářem, a Francouzi nabídl ruku. Ten ji přijal a po rychlém objetí spolu ještě biatlonisté prohodili pár slov.

"Jsou to dva dny, probrali jsme to, porozuměli jsme si. Nedošli jsme ke kompromisu, ale shodli jsme se, že tu jsme kvůli závodění a dobrým výsledkům, ne kvůli politice," řekl ruským médiím Šipulin. "Dohodli jsme se, že uzavřeme příměří a obnovíme normální vztahy," dodal Rus.

Fourcade agentuře Tass potvrdil, že se spolu opravdu shodli a že přijal pozvání ruského trenéra na šálek čaje. "Na čaj vás obvykle zvou Angličané. Předpokládám, že mě pozvou na panáka vodky," prohlásil bojovník proti dopingu.

Speciální příloha: Vše o MS v biatlonu 2017, Hochfilzen - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud