7. března 2019 • 17:34

Skvělá střelba Čechů ve smíšené štafetě na MS! Krčmář finišoval šestý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi vstoupili do mistrovství světa ve švédském Östersundu solidně. Ve smíšené štafetě se čtveřice Veronika Vítková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář prezentovala nejlepší střelbou z celého startovního pole (jen tři náhradní náboje) a skončila na 6. místě. Za vítěznými Nory zaostali Češi téměř o dvě minuty, od medaile je dělilo 42 sekund. Druzí skončili Němci a pro bronz si dojela italská čtveřice.



Více než půlminutové manko na čelo nabrala hned na první položce Vítková , která musela dvakrát dobíjet a ze střelnice odjela na 21. příčce. „Verča sem přijela o malinko později. Myslím, že se snažila rychle udělat tu polohu a tam vznikla ta chyba,“ přemítal v rozhovoru pro Českou televizi asistent trenéra žen Jiří Holubec.

Samotné Vítkové v kritický moment zatrnulo. „Už jsem se začínala bát, protože jsem o těch ranách vůbec nevěděla,“ poznamenala. Rychlou a přesnou stojkou se posunula na 14. místo a solidním závěrečným kolem se dostala na desátou pozici.

Davidová při debutu na MS střílela jako obvykle pomaleji, ale nepotřebovala žádný náhradní náboj. „Dvě nuly se určitě počítají, jsem za to strašně ráda. Říkala jsem si, že když první ránu trefím, tak už to bude dobré, tak jsem se na ni soustředila,“ prohlásila. Na svém úseku měla druhý běžecký čas hned za Denise Herrmannovou, která v německé sestavě na poslední chvíli nahradila nachlazenou Lauru Dahlmeierovou.

Závěr smíšené štafety se už musel dojíždět za umělého osvětlení, což fotografům přineslo úžasné pozadí
Závěr smíšené štafety se už musel dojíždět za umělého osvětlení, což fotografům přineslo úžasné pozadí

Davidová posunula českou štafetu na šestou příčku a o další dvě místa dopředu se dostal Moravec . Ten znovu získal střeleckou jistotu po selhání ve stíhačce na ME, kde sedmkrát minul. „Dneska jsem si řekl, že to udělám tak, jak jsem to dělával, a povedlo se,“ pochvaloval si po dvou nulách.

Krčmářovi předal na "bramborové" pozici, ale k medaili měli Češi daleko. Naopak český finišman bojoval s Rusem Alexandrem Loginovem a Švédem Sebastianem Samuelssonem o čtvrté až šesté místo.

Krčmář sice jen jednou dobíjel, ale v závěrečném kole mu oba rivalové ujeli. „Neměl jsem dneska na trati moc dobrý den. Nebylo to ono. V posledním kole to byl jenom důsledek toho, jak jsem dnes běžel. Trošku mě to mrzí, ale prostě na to nebylo,“ posteskl si.

Norové se vrátili na světový trůn po šesti letech. Ke čtvrtému titulu a prvnímu triumfu na velké akci od ZOH 2014 v Soči dojeli v sestavě Marte Oslbuová Röiselandová, Tiril Eckhoffová, Johannes Thingnes Bö a Vetle Sjaastad Christiansen. Porazili o 13 sekund německé obhájce titulu, bronz získali Italové.

Smíšená štafeta se vůbec nevydařila favorizovaným Francouzům. Olympijští vítězové z loňského roku museli patnáctkrát dobíjet a Martin Fourcade, který se vrátil k závodům po pěti týdnech, je vytáhl jen na osmou příčku.

Mistrovství světa bude pokračovat v pátek od 16:15 ženským sprintem.

Mistrovství světa v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Smíšená štafeta:

1. Norsko (Röiselandová, Eckhoffová, J. T. Bö, Christiansen) 1:17:41,4 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Německo (Hinzová, Herrmannová, Peiffer, Doll) -13,1 (0+9), 3. Itálie (Vittozziová, Wiererová, Hofer, Windisch) -1:09,6 (0+14), 4. Rusko -1:32,4 (0+8), 5. Švédsko -1:35,3 (0+10), 6. ČR (Vítková, Davidová, Moravec, Krčmář) -1:51,3 (0+3), 7. Ukrajina -2:27,2 (0+10), 8. Francie -2:41,2 (0+15), 9. Polsko -2:48,8 (0+4), 10. Finsko -2:53,2 (0+5).

BIATLONOVÝ INSIDER: Kdy může Davidová získat medaili na MS? A proč asi nebude českým Fourcadem?
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud