13. února 2020 • 15:47

Paráda na úvod MS! Smíšená štafeta má bronz, Češi slaví po třech letech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úžasný úspěch slaví čeští biatlonisté hned na úvod mistrovství světa v italské Anterselvě. Kvarteto Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář po výborných výkonech na střelnici slaví bronz ve smíšené štafetě! Z osmi položek udělali Češi jen dvě chyby, Krčmář na posledním úseku udržel za sebou všechny zbývající štafety. Vyhráli Norové, stříbro bere domácí Itálie. Poslední medaile slavili Češi na mistrovství světa v roce 2017.



Česká republika tak na mistrovství světa získala v této disciplíně třetí medaili po bronzu z roku 2013 a pět let starém titulu z Kontiolahti, navíc má olympijské stříbro ze Soči 2014.

Čeští reprezentanti se od začátku pohybovali v popředí. Kristejn Puskarčíková předávala pátá ve skupině jedoucí o třetí místo. Bezchybná Davidová výborným během posunula štafetu na druhou pozici. V nečekaně výhodné pozici předávala nejzkušenějšímu členovi týmu Moravcovi , který jako jediný ze současné čtveřice byl u dřívějších medailových úspěchů českého mixu.

Finišman české štafety Michal Krčmář se stal jednou z ústředních postav !bronzové" děkovačky
Finišman české štafety Michal Krčmář se stal jednou z ústředních postav !bronzové" děkovačky

Moravec mířil desetkrát přesně a příliš nezaostával ani na trati. V cíli svého úseku ztrácel pět sekund na čelo a měl bezmála půlminutový náskok na čtvrtou Ukrajinu.

Finišman Krčmář vyčistil terče vleže, přesto na něj Ukrajinec Dmytro Pidručnyj dotíral a na závěrečnou položku přijeli takřka společně. Český reprezentant si vedl lépe, i když musel opravovat poslední ránu. Pidručnyj situaci nezvládl a místo souboje o medaili putoval na trestné kolo.

V závěrečném běžeckém okruhu jel stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Krčmář osamoceně pro bronz. Je to jeho první medaile na MS, reprezentačním kolegyním Davidové a Kristejn Puskarčíkové rovněž přivezl premiérovou medaili ze světového šampionátu. Puskarčíková se může poprvé radovat z medaile bezprostředně po závodě, bronz za ženskou štafetu ze ZOH 2014 by po diskvalifikaci Rusek měla obdržet dodatečně.

Na vítězné Nory, kteří v sestavě Marte Olsbuová Röiselandová, Tiril Eckhoffová, Tarjei Bö a Johannes Thingnes Bö obhájili světový titul, ztratili Češi 30,8 sekundy. Za domácími Italy zaostali přibližně o patnáct sekund. Zklamali favorizovaní Francouzi, kteří nabrali velkou ztrátu v ženské polovině závodu a skončili sedmí.

Mistrovství světa v biatlonu v Anterselvě (Itálie):

Smíšená štafeta (4x6 km):
1. Norsko (Röiselandová, Eckhoffová, T. Bö, J.T. Bö) 1:02:27,7 (0 trest. okruhů + 7 dobíjení), 2. Itálie (Vittozziová, Wiererová, Hofer, Windisch) -15,6 (0+6), 3. ČR (Kristejn Puskarčíková, Davidová, Moravec, Krčmář) -30,8 (0+2), 4. Německo -49,2 (1+11), 5. Ukrajina -56,1 (1+7), 6. Rusko -59,4 (0+8), 7. Francie -1:08,6 (1+9), 8. Rakousko -1:39,2 (1+7), 9. Finsko -1:39,5 (0+10), 10. Švýcarsko -1:50,5 (2+14).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud