Romana Barboříková
10. února 2023 • 09:30

Ženský sprint bez jasné favoritky. Co Davidová? Oberhof je nevyzpytatelný

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli byste slyšet, kdo je favoritkou pátečního sprintu žen na mistrovství světa v Německu? Jednoznačná odpověď na tuto otázka ale neexistuje. Startovní pole je v probíhající sezoně celkem vyrovnané, v každém z pěti odjetých sprintů ve Světovém poháru slavila jiná biatlonistka. Markéta Davidová byla nejblíže v Hochfilzenu, kde skončila druhá. Co v Oberhofu?



Světovému poháru žen průběžně vládne Francouzka Julia Simonová, malý glóbus za sprint by v tuto chvíli brala domácí Denise Herrmannová-Wicková. Jenže v této disciplíně má náskok před druhou Elvirou Öbergovou jen sedm bodů. A vítězka posledního sprintu, který se jel 19. ledna v Anterselvě? Italka Dorothea Wiererová. Pak zkoušejte tipovat…

Z českých biatlonistek je na tom nejlépe Markéta Davidová. Té patří průběžná sedmá příčka a v této sezoně už po sprintu jednou stála na „bedně“, když v Hochfilzenu zajela skvělé druhé místo. V posledních závodech SP se ale trápila se střelbou vleže, což se v Anterselvě na sprintu dost podepsalo dvěma trestnými koly.

Davidová ve sprintu v SP v sezoně 2022/23

Anterselva 16. místo
Pokljuka 5.
Annecy 16.
Hochfilzen 2.
Kontiolahti 22.

Před pátečním závodem se alespoň trochu rozjela ve středu při smíšené štafetě. „Mně se ale zase tak dobře nejelo, úplně nadšená jsem z toho nebyla. Ale ve štafetě, když jsme na to čtyři, je to jednodušší,“ prozradila česká jednička.

A s čím by byla ve sprintu spokojená? „Kdyby se mi dobře běželo, a dobře jsem střílela. Ale tady je to hodně nevyzpytatelné i kvůli větru. Někdy fouká víc, jindy míň. Uvidíme.“

Zlato na posledním MS v Pokljuce 2021 vybojovala Tiril Eckohofová, která však obhajovat nebude, protože kvůli vleklým zdravotním potížím tuto sezonu zabalila. Jedinou medailistkou ze Slovinska, která je i na šampionátu v Oberhofu, je stříbrná Anais Chevalierová-Bouchetová. Běloruska Hanna Solaová, která brala bronz, nuceně absentuje, stejně jako všichni její krajané a Rusové, celou sezonu kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud