12. února 2024 • 16:50

„Ukrajinské barvy“ na MS v Česku? Biatlon na sítích setřel poslance SPD

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
30
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě se muselo kromě teplého počasí a tajícím sněhem vypořádat i s nečekanou „kauzou“. Na sociálních sítích se totiž od nedělního večera šíří obrázek dětí, které asistují při medailových ceremoniálech. A kritikům české pomoci Ukrajině přišlo, že barvy jejich oblečení souvisí právě se solidaritou s válkou trpící zemí. Jedním z nich byl třeba poslanec za SPD Radek Koten, který ale později svůj příspěvek smazal. Český biatlon každopádně vtipně reagoval na síti X.



„Do kterého pozadí by organizátoři nejraději zalezli, poznáte podle barev. Tak se ptám, je Nové Město ještě na Moravě, nebo už na Ukrajině?“ tázal se v později odstraněném příspěvku poslanec Koten a dával do uvozovek spojení český biatlon.

Obrázek dětí se šířil v prostředí antisystémových protivládních aktivistů, kterým je trnem v oku i česká pomoc Ukrajině. „Proč nemají národní barvy? Nebo bílá, modrá a červená už nejsou národní barvy? Kdyby tam stálo moje dítě, tak ho půjdu v přímém přenosu svléknout,“ čílila se například Lenka Tarabová.

Český biatlon reagoval na post poslance Kotena, který zviditelnil na síti X satirický účet Poslední skaut. „Tuto barevnou kombinaci jsme si přímo demokraticky odhlasovali pro všech pět pohlaví,“ vtipkovali administrátoři biatlonové federace s použitím další kapitoly kulturních válek.

Podle výrobce jsou prý bundy, které děti a další dobrovolníci na šampionátu nosí, zeleno-modré. „Ale zaměřili bychom se na švédský tým,“ upozornil ještě příspěvek na jiné „podezřelé“ barevné kombinace.

Vstoupit do diskuse
30
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud