8. února 2015 • 17:00

Přes STO tisíc fanoušků. Nové Město strčilo do kapsy i německé bašty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastická atmosféra, kterou vytvářeli fanoušci českým biatlonistům při Světovém poháru v Novém Městě na Moravě, už má i číselné vyjádření. Za tři dny dorazilo na biatlon celkem 100 400 příznivců. Vysočina tak předčila i tradiční německé bašty biatlonu jako Oberhof či Ruhpolding.



Počet diváků se každým dnem stupňoval. Stříbro českého týmu v pátečních smíšených štafetách sledovalo 32 tisíc lidí, sobotní bronz Veroniky Vítkové ve sprintu o tisíc více a v neděli přišlo do areálu a podél tratí 35 400 diváků.

"Obrovský zájem vyvolali naši reprezentanti, kteří jsou úžasní," řekl prezident biatlonového svazu a zároveň ředitel organizačního výboru Jiří Hamza, který čekal, že hranice sto tisíc diváků za tři dny padne.

Fanoušci táhli biatlonisty. Atmosféra? Kam se hrabe Německo!
Video se připravuje ...

"Je to neskromné, ale čekal. To, co sportovci vyvolali, nám nikomu nebere moc hlava. Že přijde jednou na biatlon sto tisíc lidí a že se budou lidi rvát o lístky, to byl nádherný sen," doplnil Hamza.

V Oberhofu v této zimě přišlo v lednu 66 tisíc diváků a následně v Ruhpoldingu 65.500. Obě střediska přitom hostila vrcholný biatlon pět dnů. Nové Město na Moravě tak překonalo rekord sezony o 35 tisíc lidí, a to za tři dny.

A právě 35 tisíc lidí je maximum, které Vysočina Aréna pojme. Na tribuny u střelnice se vešlo 17 tisíc lidí a zbytek se tísnil kolem tratí. "Je to opravdu strop. Logistika silnic a železnice, areálu, záchodů a dalších věcí je tak nastavená," řekl Hamza.

Biatlonová horečka v Novém Městě: Fanoušci jsou rádi i za místa, kde nevidí
Video se připravuje ...

Všichni byli u vytržení, říkal Moravec

Organizátoři slyšeli i výtky, že někdo dobře nevidí, že něco nefunguje ideálně, ale žádný velký problém neřešili. "Je logické, že nemůžou být všichni spokojení, když se má 35 tisíc lidí nakumulovat do areálu za dvě nebo tři hodiny. Vždycky bude někdo naštvaný. Snažíme se udělat maximum, ale dokonalí nejsme," řekl Hamza.

Biatlonisté si podporu zaplněných ochozů, řevu fanoušků a nespočtu vlajek užívali. "Úžasné! Fantastické. Dodávají nám energii," říkali po závodech Češi včetně domácích hvězd Veroniky Vítkové či Gabriely Soukalové a divákům děkovali.

"Diváci vytvořili úžasnou atmosféru, kterou si tu chválí všichni sportovci. Kohokoliv jsem se ptal, všichni jsou u vytržení, co to tu lidi udělali, a opravdu kam se hrabe Německo," rozplýval se Michal Šlesingr. Přemýšlel ale, jak pořadatelé počítali diváky u trati, kam se neprodávaly lístky. "Každopádně i kdyby se o něco sekli a bylo to těsně pod sto, ta návštěva byla úplně neuvěřitelná," řekl český biatlonista.

KVÍZ: První český mistr světa? Vyzkoušeli jsme fanoušky v Novém Městě
Video se připravuje ...

Moravec o podpoře diváků: Užil jsem si to víc než na olympiádě
Video se připravuje ...

Vítkové stříleli do terče: Stála jsem tam věčnost a byla lehce vulgární
Video se připravuje ...

Soukalová projela soupeřkám trať. A pak se lekla možné medaile
Video se připravuje ...

Takovýhle výhled měli fanoušci na stadionu v Novém Městě na Moravě
Takovýhle výhled měli fanoušci na stadionu v Novém Městě na Moravě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud