9. ledna 2013 • 19:44

Překvapení! Skvělé české biatlonistky skončily ve štafetě třetí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České biatlonistky Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Kristýna Černá a Veronika Zvařičová vybojovaly ve štafetě Světového poháru v Ruhpoldingu třetí místo. Závod na 4x6 kilometrů vyhrály Norky před Ruskami.



"To je největší překvapení mojí trenérské kariéry. Vlastně to není překvapení, to je šok," prohlásil nevěřícně reprezentační trenér žen Jindřich Šikola. "Všem čtyřem holkám děkuji, všem se klaním a všechny chválím," řekl spolupracovníkovi ČTK.

Na prvních dvou úsecích držely české hvězdy Vítková se Soukalovou, která nastoupila poprvé po prosincové nemoci, tým podle očekávání ve špičce na medailových pozicích. Na třetím úseku překvapila devatenáctiletá Černá, která při svém třetím startu v SP mezi elitou zastřílela jen s jedním dobíjením a na šestém místě udržela kontakt s nejlepšími.

Šikola přitom Černé příliš nevěřil. "Nečekal jsem, že na třetím úseku přiveze Týna naši štafetu stále v kontaktu se špičkou závodu. Říkal jsem si, vždyť je to juniorka, střílí pomaleji a jako na houpačce... Navíc jsem ji viděl na startu, když jí předávala Gabča Soukalová na druhém místě. Byla úplně bledá. Její výkon dnes rozhodl o tom, že jsme ve finiši mohli bojovat ještě o výborný výsledek. A tím by bylo i šesté místo," řekl.

V boji o bronz se pak na posledním úseku udržela i Zvařičová. V závěrečné střelbě vestoje sice zaváhala a musela dvakrát dobíjet, na posledním běžeckém úseku ale dokázala porazit finišmanky domácí německé i italské štafety.

"Vystoupení Veroniky Zvařičové, to byl koncert. Její zatím životní závod. Přestože to na výsledcích zatím nebylo tolik vidět, Veronika se v této sezoně hodně zlepšila běžecky. Jen ve střelbě ještě není tolik stabilní. Ale to přijde," dodal Šikola.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Norsko (Fenneová, Flatlandová, Solemdalová, Bergerová) 1:08:13,2 hod. (0 trestných kol + 4 dobíjení),
2. Rusko (Glazyrinová, Viluchinová, Šumilovová, Zajcevová) -54,7 (0+1), 3. ČR (Vítková, Soukalová, Černá, Zvařičová) -1:51,8 (0+7), 4. Německo (Horchlerová, Gössnerová, Bachmannová, Henkelová) -1:55,4 (0+9), 5. Itálie -2:03,5 (0+4), 6. Francie -2:05,0 (0+6).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud