5. prosince 2015 • 18:03

Nadšená Soukalová po zlatu: Jsem zpátky! Tolik síly mě překvapilo

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nedělního stíhacího závodu vyběhne ve žlutém dresu vedoucí závodnice biatlonového Světového poháru Češka. Gabriela Soukalová. "Je to odměna, vůbec jsem to nečekala," dojímala se česká reprezentantka v cíli sprintu v Östersundu, který suverénním způsobem vyhrála. Běžela třetí nejrychlejší čas a střílela bez jediné chyby.



Soukalová v zasněženém švédském Östersundu oslavila devátý triumf ve Světovém poháru v kariéře. Druhou Italku Federicu Sanfilippovou porazila o 15 sekund, třetí skončila Ukrajinka Olena Pidhrušná.

"Je to skvělý, neuvěřitelný. Vůbec bych nečekala, že tak zkraje sezony budu v sobě mít tolik sil. Jsem zpátky a je to úžasné," radovala se Soukalová po čtvrtém sprinterském triumfu v kariéře. Euforii umocnil i žlutý trikot, ve kterém v neděli vyjede do stíhačky.

"Žluté startovní číslo? To je odměna a spousta vzpomínek na předloňskou sezonu," těšilo Soukalovou, která vítězstvím vylepšila páté místo ze čtvrtečního vytrvalostního závodu. V něm se o bednu připravila chybou při poslední, dvacáté ráně. Tentokrát šestadvacetiletá závodnice trefila všech deset terčů a v cíli vystřídala v čele překvapivě vedoucí Sanfilippovou, jež dosud nikdy neskončila v závodě SP v elitní desítce.

"Samozřejmě, že se mi při stojce vybavila poslední rána z vytrvalostního závodu. Ale řekla jsem si: Teď anebo nikdy," nestresovala se dvojnásobná stříbrná medailistka z olympijských her v Soči.

V krušném závěru mohla Soukalovou srazit z prvního místa Francouzka Marie Dorinová-Habertová, avšak na stojce dvakrát minula. Přes nejrychlejší běžecký čas tak skončila až šestá. Rychleji než Soukalová běžela už jen nakonec desátá Finka Kaisa Mäkäräinenová.

Byl to pro český biatlon v Östersundu opět výjimečný podvečer.

Gabriela Soukalová slaví v Östersundu devátý triumf ve Světovém poháru
Gabriela Soukalová slaví v Östersundu devátý triumf ve Světovém poháru

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud