7. února 2016 • 04:30

Asi nás z ní klepne! Soukalová do cíle couvala, pro medaili doběhla pozdě

Autor: iSport.cz, ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to prostě číslo. A nejen to žluté pro vedoucí závodnici Světového poháru biatlonistek, které jí jen tak někdo nesebere. Když si Gabriela Soukalová v sobotním závodě s hromadným startem v kanadském Canmore přijížděla pro bronzovou medaili, do cíle docouvala. A když si měla pro bronz dojít, dobíhala pozdě.



„Asi nás z ní brzy klepne,“ žertovalo se na Facebooku českého biatlonového svazu po finiši, kdy se Soukalová otočila zády, protnula cíl jízdou pozpátku a rozesmála nejen fandy v Canmore. Bronz ze závodu s hromadným startem byl pro ni už osmým individuálním pódiem v této sezoně.

"Občas mám ztřeštěné nápady a tohle byl jeden z nich. Přijde to ve zlomku vteřiny. Doufám, že se to nikoho nedotklo, jen jsem chtěla zamávat českým fanouškům, kteří tam v tom větru a chumelenici stáli a podporovali nás," vysvětlovala Soukalová v tiskové zprávě.

Skupinka českých fanoušků při závodech SP v kanadském Canmore
Skupinka českých fanoušků při závodech SP v kanadském Canmore

Třetí místo ji nadchlo. "Je to prostě neuvěřitelné. Snažila jsem se hodně šetřit síly, které v této části sezony už scházejí. V půlce závěrečného okruhu jsem poznala, že už Dorinovou Habertovou nedoženu a ani za mnou nikdo nebyl, proto jsem trochu zvolnila," dodala.

„Je vidět, že s tím srovnává, že jezdí ve žlutém. Byť je to pro ni větší zátěž než pro ostatní, neboť žlutý dres je zavazující, ona je všude vidět, všude se o ní mluví, ale zatím to zvládá skvěle. Klobouk před ní dolů,“ přiznal v rozhovoru pro ČT trenér Zdeněk Vítek.

„Nedá se nic jiného než chválit, předvádí famózní výkony,“ přiznal proto Vítek, který i narážel na fakt, že Soukalová zatím pokaždé v sezoně (teď už posedmnácté v řadě) dojela i v top 10. Pro další medaili si ale dobíhala pozdě.

Zlatá Dorothea Wiererová si vyřešila telefonát a už se chtěla hrnout pro medaile, jenže Soukalová nikde. Na českou závodnici tak musel zbytek oceněných ještě chvíli počkat. Až pak doběhla za ostatními a rozesmátá rychle vysvětlovala Francouzce, proč že dorazila pozdě...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud