9. září 2016 • 12:32

Letohrad chystá MČR na kolečkových lyžích. Přijedou i Poláci a Ukrajinci

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S koncem léta opět nabíjí své malorážky. Jen se ještě musí vyrovnat s absencí sněhu. Již tento víkend se v Letohradě uskuteční MČR v biatlonu na kolečkových lyžích a vedle české špičky, by se měli do boje vítězství zapojit i závodníci ze Slovenska, Polska či Ukrajiny. „Zejména v kategorii mužů nedostanou naši kluci nic zadarmo,“ tuší šéftrenér Ondřej Rybář.



Skromný letohradský stadion tento víkend opět ožije. Chystají se stánky, rostou mobilní tribuny, vše pro to, aby bylo místo, kde začínal Ondřej Moravec nebo Michal Šlesingr připraveno na víkendové Mistrovství republiky v biatlonu na kolečkových lyžích.

Mimo českých reprezentantů však dorazí ale i výpravy z Ukrajiny, Polska i Slovenska, kde bude ústředním jménem dvojnásobný mistr světa ze závodů na kolečkových lyžích v Estonsku, Martin Otčenáš.

„Určitě to bude zajímavé zpestření a zejména v kategorii mužů nedostanou naši kluci nic zadarmo,“ říká šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář, který řeší i potíže se zdravotním stavem Michala Šlesingra. „Je nachlazený a v tunelu v německém Oberhofu trénoval pouze jeden den. Nad jeho startem je opravdu velký otazník,“ přiznává Rybář.

Nachlazení trápilo i Evu Puskarčíkovou a Veroniku Vítkovou a startovní číslo určitě neoblékne ani Jitka Landová, jež si vykloubila klíční kost. „Co se ale Evy a Verči týče, věřím, že minimálně jeden závod poběží,“ ujistil Rybář.

Jak v sobotu, tak v neděli se startuje od 9.30 a jako první se uskuteční závody dorosteneckých kategorií. Dospělí a junioři budou startovat v pravé poledne.

Sobotní program navíc zahrnuje i sportovní odpoledne s 3D Fitness od 16:30 hodin, autogramiádu a samozřejmě oblíbenou exhibici v disciplíně „Letohradský supersprint“, který po středeční světelné zkoušce začne rozjížďkami ve 20:45.

Samotný stadion rozšířený o tři mobilní tribuny bude mít kapacitu 2000 diváků. „Předpokládáme, že minimálně další tisícovka se vejde na zajímavá místa kolem trati,“ říká ředitel závodů Vlastimil Jakeš. Novinkou bude videostěna, která nabídne záběry z některých úseků trati.

Vstupné je dobrovolné.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud