Ivo Pospíšil
17. března 2017 • 17:43

Koukalová odmítla podat ruku šéfovi biatlonové unie: Vytřeštil na mě oči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Dojela bramborová, ale v cíli čtvrtečního závodu v Oslu na ni čekalo příjemné překvapení. Česká biatlonistka Gabriela Koukalová po dojetí zjistila, že podruhé za sebou získala malý křišťálový glóbus za vítězství v hodnocení sprintu ve Světovém poháru. "Je to skvělé," vystihla své pocity úspěšná závodnice. Koukalová se po závodě zároveň nebála střetu - prezidentovi Mezinárodní biatlonové unie Andersi Bessebergovi odmítla při předávání cen pro vítěze podat ruku.



Byl to z váší strany úmysl?
"Rozhodně."

Šéf světového biatlonu je terčem kritiky kvůli řešení dopingových kauz. Udělala jste toto gesto kvůli těmto kontroverzím?
"Ano. Ten člověk už tam nemá dávno co dělat. Kdyby měl sebereflexi, tak už tam dávno není. Tomu už nejde o sportovce kolem, o naše práva, ani o to, abychom měli nejlepší podmínky, jde mu výhradně o sebe a to je všechno, co ho zajímá. S tím nemohu souhlasit. proto jsem mu tu ruku nepodala."

Jak na to reagoval? Zmateně?
"No, vytřeštil na mě oči, jestli si nedělám legraci a jestli to myslím vážně. Tak jsem se usmála a řekla mu I am sorry. Prostě vám ji nepodám."

Konečné pořadí sprintu Světového poháru (po 9 závodech)
1. Koukalová 377, 2. Dahlmeierová (Něm.) 372, 3. Mäkäräinenová (Fin.) 337, 4. Dorinová Habertová (Fr.) 297, 5. Braisazová 281, 6. Eckhoffová (Nor.) 277, ...18. Puskarčíková 156, 28. Vítková 111, 52. Charvátová 41, 72. Davidová 13

Pojďme nicméně k závodu. Je pro vás zisk malého křišťálového glóbu ze sprintu hodně nečekaný?
"Ano. Já vůbec nevěděla, že s někým o něj vůbec soupeřím. Když mi to řekli, že to takhle vyšlo, tak jsem si myslela, že si nejdřív dělají legraci. Ale takhle... Asi dobrý."

Takže ze sezony máte tři medaile z MS a globus ze Světového poháru, musíte být spokojená, že?
"Dopadlo to nejlíp, jak to dopadnout mohlo."

Jak po takovém závodě vidíte i šance na další malé glóby? Ze stíhačky nebo masáku?
„Já moc na ty výsledky nemyslím. Opravdu, spíše už se těším, až to skončí. Ta sezona je tak dlouhá. Jindy, když máme po vrcholu sezony jeden SP, tak je tam to nadšení a člověk ví, že tři závody a je po sezoně. Ale tady nastartovat hlavu do posledních devíti závodů je už hrozně moc.“

Koukalová řešila nepodání ruku před hotelem. Stojím si za tím, vzkázala. Více čtěte ZDE>>>

Gabriela Koukalová předvedla ojedinělé gesto. Odmítla podat ruku prezidentovi IBU Andersi Bessebergovi
Gabriela Koukalová předvedla ojedinělé gesto. Odmítla podat ruku prezidentovi IBU Andersi Bessebergovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud