12. září 2019 • 11:09

Björndalen a Domračevová povedou čínskou biatlonovou reprezentaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární norský biatlonista Ole Einar Björndalen převzal přípravu čínské reprezentace mužů před olympijskými hrami 2022, které bude hostit Peking. Jeho manželka Darja Domračevová, jež stejně jako Björndalen vloni ukončila kariéru, bude trénovat čínský výběr žen.



„Počínaje dneškem zahajujeme každodenní tréninkový proces a s radostí se o své mnohaleté zkušenosti podělíme s týmem, který bude hostit příští zimní olympijské hry,“ uvedli ve společném prohlášení.

Pětačtyřicetiletý Björndalen je nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympijských her. Pod pěti kruhy získal během své kariéry, kterou zahájil v roce 1993, celkem 13 medailí - osm zlatých, čtyři stříbrné a jednu bronzovou. Navíc vybojoval dvacet titulů mistra světa, šestkrát ovládl celkové hodnocení Světového poháru a vyhrál v něm 95 individuálních závodu včetně jednoho mezi běžci na lyžích.

Třiatřicetiletá Domračevová je čtyřnásobnou olympijskou šampionkou a je nejúspěšnější biatlonistkou na hrách. S Björndalenem vychovávají dceru Xenii.

Darja Domračevová po boku manžela a další biatlonové legendy Oleho Einara Björndalena
Darja Domračevová po boku manžela a další biatlonové legendy Oleho Einara Björndalena

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud