12. června 2020 • 10:35

Davidová s přehledem biatlonistkou roku. Na stupních vítězů je i dorostenec

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Davidová se stala podruhé za sebou vítězkou ankety Biatlonista roku. Třiadvacetiletá závodnice zvítězila s velkým náskokem před Lucií Charvátovou, která dostala za překvapivý bronz ve sprintu na mistrovství světa v Anterselvě ocenění za Výkon roku.



Třetí v anketě skončil osmnáctiletý dorostenec Ondřej Mánek, trojnásobný stříbrný medailista ze světového šampionátu v Lenzerheide.

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení a pořadí určil na základě hlasování fanoušků na portálu iDNES.cz. Výsledky svaz zveřejnil na webu.

Davidová si ve zkrácené sezoně třikrát dojela pro bronz ve sprintech Světového poháru - ve švédském Östersundu, francouzském Annecy a před prázdnými tribunami v Novém Městě na Moravě. Celkově skončila v SP čtrnáctá - nejlépe v kariéře. „Ve výsledku byla sezona asi úspěšná. Byly závody, které nebyly úplně ono, ale když se ohlídnu, tak to nebylo špatné,“ řekla po sezoně ČTK.

Nejvíce si považovala bronzu ze smíšené štafety na mistrovství v Anterselvě, na kterém se podílela výkonem na druhém úseku. Na stupně vítězů vystoupila s Evou Kristejn-Puskarčíkovou, Ondřejem Moravcem a Michalem Krčmářem. „Na medaili z mistrovství budu dlouho vzpomínat, protože můžete sdílet nadšení s dalšími třemi lidmi. To je o to větší zážitek,“ uvedla Davidová.

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení a pořadí určil na základě hlasování fanoušků o Biatlonistu sezony na portálu iDNES.cz. „Biatlonista sezony se současně stává i Biatlonistou roku Českého svazu biatlonu,“ potvrdil prezident svazu Jiří Hamza.

Markéta Davidová se v pátečním sprintu blýskla skvělým výkonem, do stíhačky odstartuje z 5. místa
Markéta Davidová se v pátečním sprintu blýskla skvělým výkonem, do stíhačky odstartuje z 5. místa

Biatlonista sezony 2019/2020:

1. Markéta Davidová 1946 hlasů

2. Lucie Charvátová 421

3. Ondřej Mánek 76

4. Michal Krčmář 51

5. Jakub Štvrtecký 45

6. Vítězslav Hornig 29

 

Výkon biatlonové sezony 2019/2020:

1. Lucie Charvátová – bronz ve sprintu na MS v Anterselvě – 749 hlasů

2. Smíšená štafeta – bronz na MS v Anterselvě – 499

3. Markéta Davidová – 3. místo ve sprintu na SP v Novém Městě – 111

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud