20. března 2021 • 15:05

Krčmář ve stíhačce vypadl z dvacítky. Obrovské drama mezi Nory

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský biatlonista Sturla Holm Laegreid vyhrál po kolapsu Johannese Thingnese Böa na poslední střelbě závěrečný stíhací závod sezony v Östersundu a nejtěsnějším možným rozdílem získal malý glóbus za disciplínu. Při bodové rovnosti se zkušenějším krajanem rozhodla v jeho prospěch lepší umístění v závodech v sezoně.



Navíc výhrou zdramatizoval i boj o velký Křišťálový glóbus, o jehož držiteli rozhodne až nedělní závěrečný závod s hromadným startem. Oba rivaly před vyvrcholením sezony dělí čtyři body.

Nejlepší z českých reprezentantů byl Michal Krčmář, který po startu z 18. místa klesl po pěti trestných kolech na 21. příčku. Jakub Štvrtecký na střelnici minul ještě o jednu ránu víc a propadl se o 12 míst na 31. příčku. Mikuláš Karlík si navzdory pěti chybám polepšil na 42. místo.

Bö ztratil závod a tím i malý křišťálový glóbus na poslední střelbě, na niž přitom přijel s čistou bilancí z předchozích třech zastávek s náskokem takřka 50 sekund před soupeři. Stejně jako při MS v roce 2019 ale ve větrných podmínkách minul tři rány a s Laegreidem nakonec o 22,6 sekundy prohrál.

Češky nestartovaly, protože páteční sprint absolvovaly po střevních potížích a ani jedna se do šedesátky pro stíhačku nevešla. V nedělním závěrečném závodu s hromadným startem by měla mezi třicítkou být Markéta Davidová.

Vítězka sprintu Eckhoffová klesla v polovině trati po třech chybách na ležkách na 15. místo. Do čela se dostala Olsbuová Röiselandová a dojela si pro třetí triumf v sezoně. Eckhoffová vstoje minula jednou, na krajanku ztratila téměř půl minuty.

V 15:15 začne stíhačka mužů. Osmnáctý na trať dlouhou 12,5 km vyrazí Michal Krčmář, hned za ním Jakub Štvrtecký a jednapadesátý Mikuláš Karlík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud