Romana Barboříková
4. ledna 2024 • 13:05

Moravec o Oberhofu: svařák a doutníky, co závodníkům ve stoupání nevoní

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý Oberhof je v mnoha ohledech specifickým střediskem. Jak si jej ze svých závodních let pamatuje Ondřej Moravec, který tady nejlepšího výsledku dosáhl s mužskou štafetou? Vzpomíná na nejdelší příjezd na střelnici, která tady dokáže být záludná. I na občerstvení.



Když se českých biatlonistů zeptáte na Oberhof, zejména pak v jeho tradičním lednovém termínu, mnoho pozitivních referencí neuslyšíte. I když při loňském mistrovství světa v únoru se dočkali i pár slunečných dnů.

Co se vybaví Ondřeji Moravcovi? „Na první dobrou bych řekl nejdelší příjezd na střelnici, jaký existuje. A když fouká protivítr, tak tam člověk nechce jet za svý. Někdy je dobré tam někoho potkat a tohohle využít, zneužít,“ usměje se bývalý reprezentant.

Samotná střelnice pak umí být pořádně záludná. „Zažil jsem tam štafety, kdy třeba z prvního místa byli lidi skoro dojetý nebo skoro skončili na pěti trestných kolech. Může se tam dít neskutečný Sajgon,“ dodává Moravec.

V čem vadí závodníkům klobásy a proč se mu nevybaví štafeta, se kterou tady bral druhé místo, ale vzpomene si na úplně jinou? To vám vysvětlí ve videu.

Ondřej Moravec o Oberhofu: Saigon na střelnici a svařák, který závodníkům nevoní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud