18. ledna 2024 • 16:08

Zkrácený závod v Anterselvě Čechům nevyšel. Mikyska se bál umydlené trati

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkrácený vytrvalostní závod biatlonistů v italské Anterselvě ovládl norský favorit Johannes Thingnes Bö. Lídr Světového poháru čistě zastřílel a zvítězil o více než minutu a půl před bratrem Tarjeiem. Čeští reprezentanti nebodovali. Při absenci Michala Krčmáře, který dal přednost přípravě na mistrovství světa, byl nejlepší z nich Tomáš Mikyska na 47. místě.



V Anterselvě muži absolvovali vytrvalostní závod na patnáct místo obvyklých 20 kilometrů, přičemž za netrefený terč byla penalizace 45 sekund místo minuty. Stejný formát měli před pěti lety v Canmore, kdy zvítězil Johannes Thingnes Bö.

Ten na tehdejší úspěch navázal, když jako jeden ze dvou účastníků sestřelil všechny terče a měl druhý běžecký čas. Na stupně vítězů ho doprovodili bratr Tarjei a Němec Johannes Kühn. Oba chybovali dvakrát.

Češi se na úvod poslední zastávky SP před mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě trápili. Mikyska měl čisté položky vleže, ale při stojkách pokaždé dvakrát chyboval a na vítěze ztratil přes pět minut. Od bodů ho dělila zhruba půlminuta.

Na umydlené trati bylo znát, že se teprve nedávno vrátil po vážném úrazu kolena z loňského léta. „Když jsem jel, tak jsem nebyl úplně stoprocentní na té zraněné noze, protože sem se toho bál. Vždycky jsem na té levé strávil méně času než na pravé,“ řekl České televizi.

Nejlepším českým střelcem byl dnes se třemi chybami Vítězslav Hornig, ale na trati se mu nevedlo a obsadil 64. příčku. Adam Václavík napáchal sedm chyb a skončil na 72. místě. Mikuláš Karlík byl se šesti chybami na 82. pozici a Jakub Štvrtecký s osmi omyly ještě o tři místa za ním.

V pátek se v Anterselvě uskuteční vytrvalostní závod žen. Také ten bude zkrácený, místo patnáctky čeká biatlonistky distance 12,5 kilometru. První by měla odstartovat ve 13:40.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud