20. března 2024 • 14:27

První změna v biatlonu! Střelecký kouč Emmons končí na vlastní žádost

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

U českých biatlonistů skončil po dvou sezonách střelecký trenér Matthew Emmons. Dvaačtyřicetiletý rodák z amerického Mount Holly a olympijský vítěz ve sportovní střelbě ukončil spolupráci na vlastní žádost. Biatlonový svaz to uvedl na svém webu. „Mattovi děkujeme za práci, kterou během dvou sezon odvedl pro Český biatlon a přejeme mu mnoho úspěchů v jeho dalších výzvách,“ napsali ve stanovisku představitelé svazu.



Olympijský vítěz ve střelbě z malorážky vleže přišel do českého týmu v květnu 2022. Předtím působil u biatlonového výběru USA. Manžel české olympijské šampionky Kateřiny Emmons se v této sezoně podílel na vedení mužského i ženského týmu.

Čeští biatlonisté za sebou nemají vydařenou sezonu. Po 14 letech nevybojovali ani jedno umístění na stupních vítězů a na prázdno vyšli i na únorovém mistrovství světa.

Po posledním závodě sezony naznačila největší současná hvězda Markéta Davidová problémy v českém týmu. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport v kanadském Canmore se rozpovídala o tom, co ji trápilo a co se jí nelíbilo. Třeba k týmové podpoře řekla: „Nebylo to zázemí takové, jaké by mělo být, když se závodníkovi nedaří. Takže si dovolím říct, že byl problém někde jinde.“

Víc konkrétní však být nechtěla. „Asi se k tomu nechci veřejně vyjadřovat, ale mám potřebu to minimálně naznačit, protože myslím, že lidi, kterých se to týká, jestli to uslyší, tak se třeba chytnou trošku za nos,“ směřovala své poznámky a náznaky evidentně konkrétním lidem.

Právě Matta Emmonse společně s trenérem ženské reprezentace Egilem Gjellandem nicméně ocenila. Bez jejich pomoci by prý předčasně ukončila sezonu. „Hodněkrát jsem ztratila sílu bojovat, kdyby tu nebyli Matt s Egilem, sezonu nedojedu,“ řekla Davidová.

Vstoupit do diskuse
16
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud