Martin Hašek
16. dubna 2024 • 04:30

Soukalová uzavírá turné. Byla jsem napnutá jak struna, říká o přijetí filmu

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to její poslední výstřel. Pět týdnů po premiéře filmu Pravda se vyplatí, kde vypověděla svůj příběh, biatlonová legenda Gabriela Soukalová naposledy absolvuje setkání s diváky při své tour po republice. Ve čtvrtek ho skončí tam, kde začala - v ikonických prostorách pražského kina Lucerna. Ze zákulisí nakukovala a zkoumala výrazy na tvářích prvních diváků. Pro Gabrielu Soukalovou to začátkem března v kině Lucerna bylo poprvé, co viděla reakce lidí na svůj příběh na plátně. „Byla jsem napnutá jak struna. Koukala jsem do sálu, jak se tváří lidi. Vytvářela jsem si obrázek o tom celku,“ vzpomíná Soukalová.



Když po předpremiéře vešla do malého sálu plného lucerniček na zdech, zažila svůj první potlesk vestoje. „Bylo neuvěřitelné, co se v sále odehrávalo. Lidi si stoupli, tleskali. Jak se říká, jedno oko nezůstalo suché. Jsem překvapená, jak na film reagují.“

Soukalová v ten večer zahájila se svým filmem tour po republice. Vybírala si místa, která byla důležitá pro její sportovní kariéru či osobní život. Byla v Novém Městě na Moravě, biatlonové Mekce v Letohradu, či v Hořovicích, kde kdysi postavila svůj dům.

Drtivá většina představení byla vyprodaná, takže se po první vlně přidávaly projekce v dalších městech. V každém z nich diváci shlédli film, následovala beseda s hrdinkou, a pak i dlouhá autogramiáda. Poslední zastávkou bude znovu pražské kino Lucerna – ve čtvrtek od 17 hodin tentokrát ve velkém sále.

Dneska jsem člověk, který se nevzdává, líčí Soukalová v osobním rozhovoru
Video se připravuje ...

„Celá ta tour byla obrovsky krásná, ty chvíle s lidmi jsem si užila. Taky vidím v celé věci velký přesah. Na jednu stranu mě trochu mrzí, že to tak rychle uteklo,“ líčí Soukalová. „Máme před sebou poslední zastávku, bude tam samozřejmě promítání, beseda s lidmi, otevřená diskuze, v závěru bude podepisování, autogramiáda. Budu moct ráda, když lidi dorazí. A doufám, že budou mít stejně hezké zážitky jako lidi, kteří už film viděli.“

Pro Soukalovou to bude už čtrnáctá zastávka její tour, žádná ale nebyla stejná. Pokaždé se diskuze vyvíjela jiným směrem.

„Pro mě je každá otázka, kterou jsem ještě neslyšela, super. Člověk byl zvyklý během kariéry spoustu let odpovídat na podobný druh dotazů. Teď je pro mě hezké, že na každé zastávce, na každém setkání s lidmi je něco nového, to mě baví,“ usmívá se Soukalová.

Lístky na závěrečnou show jsou k dostání v síti Ticketstream.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud