Martin Hašek
3. března 2024 • 04:40

Koukal a pád Soukalové. Žárlil, že ona je slavnější: Doma jsem to dostávala

Vstoupit do diskuse
45
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze sportovního vrcholu spadla Gabriela Soukalová ďábelsky rychle na soukromé dno. Vztah s badmintonistou Petrem Koukalem podle mínění insiderů biatlonového prostředí zásadně přispěl ke krachu její kariéry. „Trefila na člověka, který se díky ní chtěl zviditelnit. Bylo tam i z toho cítit, že je tam trošku závist z toho, jak je Gábina slavná,“ říká sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář v exkluzivní ukázce z filmu ´Pravda se pořád vyplatí´, který má premiéru už v úterý 5. března.



Když si Gabriela Soukalová v květnu 2016 v nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci po necelých dvou letech známosti brala Petra Koukala, byl zrovna pátek třináctého. A podle toho to dopadlo. Slavná biatlonistka přišla ve vztahu daleko o víc než na čas o úvodní ´S´ v příjmení.

„Její pád přišel tím, když šla do vztahu s Petrem Koukalem. Myslím si, že je krásně vidět, že po nějaké chvíli, kdy žila s Petrem, pak šla i výkonnostně dolů,“ říká její někdejší reprezentační kolega Michal Krčmář v dokumentárním filmu režiséra Petra Větrovského.

Soukalová po svatbě s Koukalem odzávodila už jedinou sezonu. Její tehdejší manžel byl u toho, když v únoru 2017 v rakouském Hochfilzenu vyhrála ve sprintu zlatou medaili na mistrovství světa. Pak ji na trati zastavily zdravotní potíže s lýtky. Zároveň ale prožívala těžké chvíle i v soukromí. K biatlonu už se nevrátila a soukromý vztah se proměnil v peklo.

„Velkou měrou k tomu přispěl Petr Koukal, myslím, že v jejím životě to byla chyba. Nepochopitelně pro mě v době, kdy byla na absolutním vrcholu, tak spadla na úplné dno,“ říká ve filmu trojnásobný olympijský medailista Ondřej Moravec.

Koukal se se Soukalovou často ukazoval. Na zlatém šampionátu v Hochfilzenu se pohyboval s akreditací v zázemí a po vítězném závodě ji hned objal.

2017. Výjezd po závodě na MS. Gabriela Koukalová a manžel Petr Koukal.
2017. Výjezd po závodě na MS. Gabriela Koukalová a manžel Petr Koukal.

„Chtěla bych říct, že to asi cítím tak, že největší výhra, kterou mám, je on,“ řekla tehdy šampionka.

To se ale rychle změnilo. Koukal sice rád chodil na různé společenské akce v doprovodu své manželky, těžce ale nesl, že je na nich v jejím stínu.

„Kolikrát, když už potom nastaly nějaké hádky... Ty většinou nastávaly v momentu, kdy jsme přišli na nějakou akci a víceméně spousta lidí šla za mnou třeba pro podpis, nebo se vyfotit, nebo se zkrátka se mnou jenom bavili. Tak jsem to potom dostávala pokaždé doma, že se se mnou fotilo víc lidí. Mně to přišlo úplně absurdní, že došlo k takovému obratu,“ líčí Soukalová v dokumentu.

Situace začala být nepříjemná i dalším členům české reprezentace.

„Petr prostě musel u všeho být, chtěl být vidět a zasahoval do toho týmu mnohem víc než manželky od kluků. Zároveň to přinášelo klín mezi Gabču a svaz. Postupně se ty kleště roztahovaly,“ vysvětluje Krčmář.

Soukalová ve vztahu řešila i spoustu dalších problémů. Na podzim 2020 se nakonec s Koukalem rozvedla. O finančním vyrovnání se ale vyjednává dodnes.

„Nechci být soudce, ale myslím si, že její pád v kariéře byl její vztah, kdy trefila na člověka, který se díky ní chtěl zviditelnit,“ řekl Rybář. „On sám sport nedělal na takové úrovni. Bylo tam i z toho cítit, že je tam trošku závist z toho, jak je Gábina slavná.“

Jak pokračovaly soukromé problémy nejslavnější české biatlonistky i důvody, proč a za jakých okolností ukončila kariéru, se dozvíte ve filmu. Jeho slavnostní premiéra se uskuteční v úterý 5. března v pražském Cinema City Slovanský dům. V běžné distribuci se objeví už ve čtvrtek 7. března.

Vstoupit do diskuse
45
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud