29. března 2012 • 22:48

Virtueová a Moir získali titul v tancích, domácí se radují z bronzu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

MS V KRASOBRUSLENÍ | Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir vybojovali světový titul v tancích na ledě. Stříbro dnes na šampionátu v Nice získali obhájci titulu Meryl Davisová a Charlie White z USA. Bronz zůstal k radosti domácích fanoušků ve Francii díky Nathalii Péchalatové a Fabianu Bourzatovi.



Loňští šampioni Davisová s Whitem zahajovali závěrečnou rozjížďku a nadchli publikum skvělým vystoupením v rytmu Straussových valčíků. Jednoznačně se ujali vedení, ale museli čekat na samý závěr programu, co ukážou jejich kolegové ze stáje Igora Shpilbanda a Mariny Zujevové a zároveň největší konkurenti.

Domácí Nathalie Pechalatová a Fabian Bourzata brali bronz.Foto EPA
Virtueová s Moirem předvedli obdobně suverénní vystoupení za doprovodu melodií George Gershwina, které rozhodčí ocenili ještě vyššími známkami za technickou hodnotu i programové komponenty. Olympijští vítězové z Vancouveru tak potvrdili vedoucí pozici po krátkém tanci a celkově zvítězili rozdílem 4,03 bodu.

Podobně jako bitva o zlato se i souboj o bronzovou medaili odehrával mezi tréninkovými partnery, tentokrát ze stáje Pasquala Camerlenga a Anjeliky Krylovové. Jako první nastoupili Kanaďané Kaitlyn Weaverová s Andrewem Pojem, kteří emotivním tancem na píseň Je suis malade rozplakali Krylovovou a poprvé v kariéře překonali stobodovou hranici v této části soutěže.

Péchalatová s Bourzatem se však nenechali rozhodit a bronzovou pozici s přehledem uhájili. Jedinou drobnou chybu udělal partner v posledních vteřinách volného tance, kdy mu nevyšla zvedaná figura. Navzdory tomu si evropští šampioni o 3,04 bodu vylepšili osobní rekord a i se zlomeným nosem Péchalatové získali vysněnou premiérovou medaili na světové scéně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud