28. února 2019 • 20:40

Vlhová trénovala ve Špindlu: Že už nemusím nic dělat? Právě naopak!

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na nedávném světovém šampionátu ve švédském Aare definitivně potvrdila, že patří mezi největší hvězdy současného sjezdového lyžování. Slovenka Petra Vlhová získala kompletní sadu medailí, triumfem v obřím slalomu se navíc stala historicky první šampionkou ze své země. „Ale stejně na sobě musím ještě víc makat,“ hlásí před blížícími se závody Světového poháru ve Špindlerově Mlýně, kde ve čtvrtek trénovala. A vzpomínala, kdy v českém areálu byla naposled.



Vlhová si celou sezonu drží stabilní výkonnost, v rámci dlouhodobého seriálu SP se hned desetkrát dostala na stupně vítězů. Forma třiadvacetileté lyžařky pak vygradovala na MS, kde k zlatu z obřího slalomu přidala ještě stříbro v kombinaci a bronz ze slalomu speciál.

„Dodalo mi to hodně energie, ale zároveň je těžké po tak úspěšném šampionátu udržet koncentraci,“ připustila Vlhová na tréninku ve Špindlu. „Mohla bych si říct, že jsem mistryně světa, že už nemusím nic dělat. Ale je to právě naopak, musím na sobě makat ještě víc. Po MS jsem se snažila, abych si oddechla a užila si to. Teď tady ale potřebuji sezonu úspěšně dokončit,“ uvedla Slovenka v tiskové zprávě společnosti Sport Invest.

Ve Špindlerově Mlýně naposledy závodila před sedmi lety, detaily si ale příliš nevybavuje. „Abych pravdu řekla, musela jsem se podívat, kdy přesně to bylo. Je to už dávno a moc vzpomínek mi nezbylo. Ale těšila jsem se, že poznám sjezdovku,“ podotkla Vlhová.

Největším tahákem dvoudenního zápolení v Krkonoších budou její souboje s hvězdnou Američankou Mikaelou Shifrinovou, které provázejí celou sezonu. Na šampionátu v Aare si triumfy v točivých disciplínách symbolicky rozdělily, Vlhová ovládla obří slalom, Shiffrinová slalom speciál.

Jak vypadá areál ve Špindlerově Mlýně, kde se představí Ledecká a spol.?
Video se připravuje ...

„S ní je to vždycky boj, každý závod. Stále do něj zbývá týden, pak se může stát cokoliv. Já se cítím asi trochu lépe v obřím slalomu. A musím říct, že sjezdovka není jednouchá, těžký kopec. Dnešní první trénink byl trochu boj, protože jsem týden nebyla na lyžích,“ zhodnotila Vlhová své pocity.

Sjezdovku ve Špindlu si ještě vyzkouší i v pátek, o víkendu ji pak čekají závody Evropského poháru doma na Slovensku. „Doufám, že v Jasné přijde hodně lidí a přivítají mě,“ usmívala se. A pak už zase zpět do Česka.

Světový pohár se do Krkonoš vrací po osmi letech, v pátek 8. března se pojede obří slalom, o den později slalom speciál. O tomto víkendu lyžařky závodí v ruském olympijském středisku Roza Chutor, postupně je čeká sjezd a super-G. Na startu nebude chybět ani Ester Ledecká, která se kvůli kolizi se snowboardovým programem naopak nepředstaví ve Špindlu. 

SVĚTOVÉ HVĚZDY V ČESKU
Po 8 letech se do Špindlerova Mlýna vrací Světový pohár v alpském lyžování. Světové hvězdy v čele s Mikaelou Shiffrinovou a Petrou Vlhovou budou 8. a 9. března 2019 soupeřit v obřím slalomu a slalomu. Jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí pořádaná na území ČR v roce 2019 slibuje jedinečnou podívanou v moderním Skiareálu Špindlerův Mlýn, a to nejen v samotných závodech, ale rovněž i v rámci doprovodných aktivit. Veškeré informace najdete na stránkách https://www.worldcup2019.cz/.

Petra Vlhová slaví historické zlato pro slovenské sjezdové lyžování
Petra Vlhová slaví historické zlato pro slovenské sjezdové lyžování

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud